Nyt on aika laittaa vaatekaappi järjestykseen! Näin se onnistuu

Jos vaatekaappisi tuntuu ratkeavan saumoistaan, on aika ryhtyä pelastustoimiin. Vaatekaapista tulisi löytyä tilaa sellaisille vaatteille, jotka sopivat sinulle ja joita rakastat.

Ostit uuden puseron, mutta kaapissa ei ole tilaa vanhoillekaan. Ongelma ei välttämättä ole liian pieni vaatekaappi – vai käytätkö todella jok’ikistä vaatekappalettasi? Näillä neuvoilla saat vaatekaappisi järjestykseen.

Ei tekosyille

Se oli niin kallis. En vain ole vielä ehtinyt käyttää sitä. Tuo tarvitsee vain uudet napit. Nuo ovat minun tavoitefarkkuni. Kyllä vanhat vaatteet aina palaavat takaisin muotiin. Kuulostaako tutulta? Kaikilta löytyy niitä vaatekappaleita, joista on vaikeaa päästää irti. Kun tunnistat taustalla piilevät syyt, on helpompaa hankkiutua eroon niistä vaatteista, joita et vain tule käyttäneeksi.

Aloita hankkiutumalla eroon viidestä tai kymmenestä vaatekappaleesta. Kun teet luopumispäätöksen nopeasti, saatat yllättyä siitä, miten helppoa se lopulta on. Käy kaappi läpi hyllyittäin ja vähän kerrallaan, jos tuntuu liian vaikealta luopua monesta vaatteesta kerralla.

Jos sille ei ole käyttöä, se ei kuulu kaappiisi

Jos et ole käyttänyt vaatetta viimeisen vuoden aikana, sen paikka on kierrätyksessä (sääntö ei tietenkään koske hääpukua tai parasta juhlapukuasi). Moni kyllä tietää tämän säännön, mutta sen toteuttaminen ei aina ole yksinkertaista. Et välttämättä edes muista, milloin viimeksi käytit tiettyä vaatetta. Voihan olla, että siitä on alle vuosi.

Voit tarkkailla vaatteiden käyttöäsi, kun hankit muutaman uuden henkarin. Aina kun käytät vaatetta, ripusta se uuteen henkariin. Jos et halua ostaa henkareita, voit tehdä saman tempun kääntämällä henkarit nurinpäin. Kun olet käyttänyt vaatetta, voit kääntää henkarin oikeinpäin. Huomaat pian, että sinun tulee käytettyä tiettyjä vaatteita kerta toisensa jälkeen.

Käy myös läpi sukka- ja alusvaatelaatikko. Laatikon perimmäiseen nurkkaan työnnetyt alusvaatteet ovat usein niitä, joita ei tule käytettyä. Ehkä alushousut maksoivat paljon, mutta niiden pitsi kutittaa. Tällaisista vaatteista on turha pitää kiinni.

Karsi samanlaisista

Onko sinulla viisi valkoista paitapuseroa ja viidet mustat housut eri tilanteita varten? Näistä yleensä yksi pusero tai yhdet housut ovat suosikkisi ja käytössä jatkuvasti. Vähintään yksi pusero ja yhdet housut taas ovat sellaiset, joita välttelet syystä tai toisesta. Tuskin todellisuudessa edes tarvitset viisiä housuja. Kun laitat yhden puseron ja yhdet housut kierrätykseen ja teet saman muille vaatteille, joita sinulla on useita, vapautuu kaapista paljon käyttökelpoista tilaa.

Luovu rikkinäisistä

Löytyykö kaapistasi vaatteita, jotka odottavat korjaamista? Kuinka todennäköistä on, että tulet koskaan korjanneeksi ne? Tilanteeseen on kolme ratkaisua: Joko viet vaatteet ompelijalle, pidät korjauspäivän ja huollat ne itse tai heität menemään. Rikkinäisten vaatteiden kasa on vain yksi stressaava lisä tehtävälistallasi. Voit olla varma, että olosi huojentuu, kun rikkinäiset vaatteet ovat poissa silmistäsi ja mielestäsi.

Kierrätä vanhentuneet ja tarpeettomat

On totta, että tietyt klassikkovaatteet ovat aina muodissa ja jotkut vaatekappaleet taas palaavat muotiin kerta toisensa jälkeen. On kuitenkin aika paljon niitä vaatekappaleita, jotka tulit ostaneeksi halpaketjun trendiosastolta, ja jotka alkoivat näyttää vanhentuneilta jo seuraavien kuukausien aikana. Kierrätykseen vain! Kierrätykseen joutavat myös entiset työvaatteet, joille sinulla ei ole enää käyttöä. Samoin vaatteet, jotka eivät enää sovi tyyliisi, tai joiden antajaa et muistele lämpimästi. Lahja kuitenkin aina muistuttaa antajastaan.

Ihmisillä on monesti tapana jämähtää siihen tyyliin, joka muistuttaa hyvästä elämänvaiheesta. Käythän kampaajallakin päivittämässä tyyliäsi, mikset tekisi samaa myös vaatteillesi. Muista, että tyylin päivittämisen ei tarvitse tarkoittaa itsensä menettämistä. Voit kyllä näyttää itseltäsi, vaikka et enää näyttäisikään 90-luvun itseltäsi.

Lähde: Houzz

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja