Likainen uuni puhtaaksi! Lue täältä ohjeet

Uunin puhdistaminen jää monelta tekemättä sen takia, että se on hankalaa ja epämukavaa hommaa. Säännöllisellä puhdistamisella varmistat sen, että uuni ei äidy kriisipesäkkeeksi, mutta pinttynyt uunikaan ei ole menetetty tapaus.

Uunin puhdistaminen kannattaa jo sen takia, että puhtaan uunin on tutkittu vähentävän uunin energiankulutusta. Puhdas uuni myös lämpenee nopeammin, eli säästät aikaa ruoanlaitossa. Lisäksi pääset eroon epämiellyttävistä käryistä.

Normaalilikaisen uunin saa puhtaaksi mäntysuovalla. Martat neuvovat valmistamaan mäntysuovasta liuoksen, jota levitetään tahrojen päälle. Tämän jälkeen uuni kuumennetaan + 50 asteeseen ja jäähtymisen jälkeen harjataan pehmeällä harjalla. Lopuksi uuni pyyhitään veteen kostutella liinalla.

Erittäin likaisen uunin puhdistus vaatii kovempia aineita, jolloin joudut tarttumaan uuninpuhdistusaineeseen. Tutustu ohjeisiin, sillä osa uuninpuhdistusaineista levitetään kylmään ja osa kuumaan uuniin. Muista käyttää suojakäsineitä ja varo, ettei aine pääse syövyttämään lattiamateriaalia.

Pitkä vaikutusaika helpottaa puhdistusta

Puhdistusaineet voi surutta jättää uuniin vaikuttamaan yön yli. Lopuksi on tärkeää huuhdella uuni hyvin, jottei sinne jää pesuainetta. Yksi pyyhkimiskerta ei luultavasti riitä, vaan uuni kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla varmuuden vuoksi useita kertoja. Kuivaa lopuksi.

Uunipellit saa puhtaaksi astianpesuaineella tai ruokasoodalla. Anna pellin liota hyvin ja aineen vaikuttaa pitkään etenkin, jos pelti on kovin likainen ja pinttynyt. Älä käytä naarmuttavia työvälineitä ja huuhtele ja kuivaa lopuksi huolellisesti.

Lähteet: Martat, Siivous.Info

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja