Näin järjestät kodin romulaatikon!

Myönnä pois: se löytyy sinunkin kodistasi. Vaikka olisit muuten siisti, kotoa löytyy se yksi kaappi tai laatikko, joka on täynnä romua, jolle ei tunnu löytyvän muuta paikkaa.

Pursuileva romulaatikko on helppo säilytysratkaisu tavaroille, joita et juuri käytä, tai jotka odottavat korjausta. Tartu rohkeasti toimeen ja sinulla on kohta laatikko täynnä säilytystilaa.

Vie roskat

Käy raa’alla kädellä läpi koko laatikon sisältö. Kysy itseltäsi, milloin olet viimeksi käyttänyt esineitä, ja kuinka todennäköistä on, että käytät niitä tulevaisuudessa. Ole rehellinen: Aiotko todella korjata sen nitojan, joka on odottanut laatikon pohjalla puoli vuotta? Tartu roskapussiin ja täytä se rikkinäisillä kynillä, venyneillä kuminauhoilla ja niillä esineillä, joita et todellisuudessa aio korjata.

Erittele tee itse -projektit

Ryhmittele esineet, jotka kuuluvat yhteen. Nyt on aika liimata irronnut mukin korva tai ottaa epämääräiset avaimet esiin testausta varten. Mikäli laatikkoon on ajautunut tavaroita, joilla on ihan selkeästi oma paikkansa jossain muualla, vie ne sinne. Jos sinulla ei ole nyt aikaa ryhtyä korjauspuuhiin, ota ne esiin seuraavan kerran, kun katselet televisiota. Korjaus sujuu mukavammin, kun teet samalla jotain muuta.

Jaottele

Mittaa laatikko ja hanki sen sisään jaottelija. Jaottelijan avulla saat jäljelle jäävät tavarat selkeisiin karsinoihin, jolloin ne on helpompi löytää ja niitä on helpompi käyttää. Paras jaottelija on sellainen, jossa on monta erikokoista osastoa erikokoisille tavaroille.

Harkitse

Ennen kuin ladot laatikon uudelleen täyteen tavaraa, mieti missä tavaroita olisi paras säilyttää. Romulaatikko on hyvä sellaisille tavaroille, joille ei ole käyttöä kovin usein, mutta joita kuitenkin tarvitaan. Kun mietit säilytystarpeitasi tarkkaan, ei romulaatikosta pääse taas hetkessä tulemaan pursuilevaa kaaosta. Kiinnitä huomiota erityisesti siihen, että yhteen kuuluvat esineet ovat lähekkäin ja helposti paikannettavissa.

Varaudu

Epämääräisiä tavaroita kerääntyy jatkossakin, joten jätä niille vähän tilaa laatikossa. Seuraavan kerran, kun inspiraatio iskee, voit vain käydä läpi epämääräiset tavarat ja tehdä niille, kuten parhaaksi näet. Kun kurkkaat laatikkoon säännöllisesti, romu ei pääse valtaamaan sitä kokonaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja