Mökin siivoamiseen ei tarvita sähköä!

Mökkisiivous sujuu hyvillä välineillä helposti ja nopeasti, jolloin aikaa jää myös lomailuun.

Talven jälkeen mökkeilykausi aloitetaan tietysti siivouksella. Siivoukseen ei tarvita välttämättä edes sähköä, sillä pinnat puhdistuvat tehokkaasti monitoimimoppiin kiinnitetyllä tomuliinalla.

Se sitoo hienojakoisimmankin pölyn ja kerää pikkuroskat jättäen kauniin kiillon lattiaan. Liinan voi hävittää polttamalla, joten se toimii kätevästi sytykkeenä.

Ei turhia kemikaaleja

Kesäasunnon siivouksessa kannattaa suosia myös mikrokuituisia siivousvälineitä, sillä ne puhdistavat ilman voimakkaita puhdistusaineita. Mökillä ekologinen siivoustapa on tärkeää, jottei turhia kemikaaleja pääsisi maastoon tai vesistöön.

Hämähäkinseitit saa harjattua katosta tai nurkista pehmeällä lakaisuharjalla, jossa on reilunpituinen varsi. Jaloissa kulkeva hiekka ja havunneulaset on helppo puhdistaa tukevan ja aina käyttövalmiin kannellisen rikkasetin avulla. Se on siisti ja vie vain vähän tilaa, joten sitä ei tarvitse piilottaa komeroon.

Rikkalapiota ei tarvitse tyhjentää jokaisen käyttökerran jälkeen, vaan roskat pysyvät tiiviissä säiliössä. Pieni ja kevyt talousrikkasetti on näppärä esimerkiksi murujen siivoamiseen pöydältä tai puun roskien poistamiseen takan edustalta.

Saunan lauteet ja kuistit

Saunan lauteet saa puhtaaksi laudepesurilla, jonka vaihdettavissa oleva hankaussieni poistaa pinttyneenkin lian, eikä naarmuta puu- tai kaakelipintoja. Laudepesurilla on helppo puhdistaa myös laudelautojen välit. Jo mummolasta tuttu Sinipiika on oiva vaihtoehto lattioiden pesemiseen.

Mökillä on usein myös kuisteja, terasseja tai patioita, joiden lakaisuun sopii ulkoharja kestopuulle. Se poistaa siitepölyn, lehtiroskat ja neulaset myös lautojen välistä. Mattojen pesu onnistuu kumartelematta varteen kiinnitettävällä matonpesuharjalla.

Lähde: ePressi

Inspiroidu Pientä mökkiremonttia -ohjelmasta! Katso kuinka rinnetontti sai valoa Mäntsälässä

Tutustu myös

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat