Kevään suomalainen kiekkosensaatio ilmiliekeissä – taas upea maali!

Kasper Halttunen laukoi London Knightsin voittomaalin jääkiekon Memorial Cupin alkusarjaottelussa Moose Jaw Warriorsia vastaan Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Knights voitti 5–4. 

Halttunen, 18, osui ylivoimalla Easton Cowanin namusyötöstä. Keväällä loistavassa tehovireessä olleen suomalaishyökkääjän kuti painui aivan maalin ylikulmaan (video alla). Knights meni maalilla 5–2-johtoon, ja kun vastustaja osui vielä kahdesti, se jäi voitto-osumaksi.  

London Knights on voittanut tähän mennessä molemmat ottelunsa Memorial Cupin alkusarjassa. Se ratkaisee lohkovaiheen voiton toista tappiotonta joukkuetta, Saginaw Spiritiä vastaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. London kellisti jo Saginaw'n aiemmin tällä kaudella OHL:n pudotuspeleissä. 

Pohjois-Amerikan suurimpien juniorisarjojen mestaruuden ratkaisevassa Memorial Cupissa on mukana neljä joukkuetta: London Knights (OHL-mestari), Drummondville Voltigeurs (QMJHL-mestari), Moose Jaw Warriors (WHL-mestari) ja Saginaw Spirit (turnauksen järjestävä OHL-seura). 

Alkulohkon voittaja etenee suoraan loppuotteluun, lohkokakkonen saa varman välieräpaikan ja sijoille 3–4 jääneet pelaavat vielä erikseen toisesta semifinaalipaikasta. 

Halttunen teki OHL:n pudotuspeleissä 18 ottelussa tehot 17+9=26 ja oli maalipörssin ykkönen. Memorial Cupissa hän osui myös avauspelissä. 

Halttunen on NHL-seura San Jose Sharksin 2. kierroksen varaus viime kesältä. Hänellä on jo tulokassopimus Sharksin kanssa.   

Lue myös:

    Uusimmat