Kevään pirtein meikkitrendi: Nämä oranssin eri sävyt sopivat vaalealle iholle

Kevät on täällä – ja samoin myös herkulliset sävyt ja lämpimät värit, kuten pirteääkin pirteämpi oranssi. Mutta sopiiko tämä lämminsävyinen puna suomalaisittain vaalealle iholle? Lue vinkit oranssin huulipunan käyttöön.

Kevät 2014 -muotinäytöksissä on vilahdellut huimaan tahtiin oranssia väriä – eritoten huulissa. Kellertävät, lämpimät punaiset ja oranssit sointuvat parhaiten hieman päivettyneemmälle iholle, mutta imartelevat myös keltasävyistä ja pisamaista ihoa. Vaaleaihoisille suomalaisille sopivat eritoten pehmeänvaaleat korallit tai raikkaat, puhtaat oranssiset korallit.

Jos ihosi on kuulas ja vaalea, älä pelkää lämpimiä värejä! Jos ihosi punoittaa helposti, lämpimät sävyt eivät välttämättä soinnu sinulle parhaiten, vaan ne korostavat ihon punaisuutta entisestään. Jos hiuksesi ovat puolestaan lämpimän sävyiset, kannattaa omasta meikkipussista löytyä oranssi huulipuna.

Meikkivinkki: Kokeile rohkeasti turkoosia silmämeikkiä oranssin huulipunan kanssa!

Oranssi väri tuo meikkiin hetkessä pirteyttä ja raikkautta, joka istuu loistavasti kevääseen. Mattahuulipunat ovat keväällä suosittuja, joten panosta ihosi hehkuun: mitä heleämpi iho, sitä paremmin mattapuna pääsee oikeuksiinsa.

Katso mallia keväiseltä catwalkilta:

Kirkas oranssi on täydellinen valinta keskivaalealle iholle, jonka pohjapigmentti on kellertävä: päivettyässä ihonsävyyn tulee aprikoosin vaivahdetta.

Neon-oranssi sopii kullanhohtoiselle, päivettyneelle iholle. Jos olet vaalea, lisää hieman sävyttävää päivävoidetta.

Tummempi oranssi sointuu kauniisti vaaleallekin iholle, jolloin huulet suorastaan pomppaavat esille.

Ohut, vaalea korallisävy on universaalisti sopivin väri – ripaus korallin sävyä huulilla tuo iholle eloa.

Punaoranssi sopii tummemmalle hipiälle sopii loistavasti, oli puna sitten joko ohut tai pigmenttipitoinen – punaoranssi saa meikin näyttämään pirteältä ja modernilta.

Lue myös:

Lähteet: Harpersbazaar.com, Make Up Bible

Lue myös:

    Uusimmat