Mainos

Keskustelua herättänyt mainoslakana hävisi helsinkiläistalosta

Helsinkiläisen taloyhtiön ulkoseinälle laitettu mainoskangas on poistettu vilkkaan julkisen keskustelun jälkeen. Viisitoista metriä korkea mainoslakana peitti osan Mannerheimintiellä olevan kerrostalon asukkaiden ikkunoita.

Helsingin Sanomien mukaan taloyhtiön hallitus teki eilen päätöksen mainoskankaan poistamisesta. Taloyhtiö oli tehnyt Finnairin kanssa mainossopimuksen, joka olisi tuonut huomattavan määrän rahaa taloyhtiölle.

Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston kaupunkikuva-arkkitehti Marjatta Uusitalo sanoo, että myös rakennusvirasto olisi antanut asiassa jo tänään poistokehotuksen.

-Yksi talon asukkaista teki valituksen asiasta jo viime viikon keskiviikkona. Poistokehotus olisi annettu jo tänään (maanantaina), mutta meidän tietojärjestelmäongelmien vuoksi sen kirjoittaminen ei onnistunut, Uusitalo sanoo.

Uusitalon mielestä tapaus oli törkeä. Hän sanoo, että mainoskankaalle ei ollut pyydetty mitään lupaa, eikä sellaista olisi edes myönnetty, jos pyyntö olisi tehty.

- Maankäyttö- ja rakennuslaki vaatii aina mainokselta luvan ja tällaista lupaa tällä mainoksella ei ole. Minusta ikkunoiden eteen ei ylipäätään pitäisi ripustaa yhtään mitään. Ne ovat poistumisteitä ja niistä pitää nähdä ulos ja tuulettaa asuntoa, Uusitalo sanoo.

Helsingin pelastuslaitoksen tiedotuspäällikön Pentti Grönroosin mukaan mainoskangas ei sinällään olisi ollut paloriski, mutta se olisi hidastanut mahdollisia pelastustoimia.

Loukkaa osakkaiden yhdenvertaisuutta

Kiinteistöliiton päälakimiehen Anu Kärkkäisen mukaan mainoskankaan laittaminen ikkunoiden päälle voi olla sellainen tilanne, joka loukkaa talon osakkaiden yhdenvertaisuutta. Kärkkäinen sanoo, että liiton suosituksen mukaan asiassa olisi pitänyt pyytää niiden osakkaiden suostumus, joiden ikkunat mainoskangas peitti.

- Yhtiökokouksessa tehty enemmistöpäätös ei ole mitätön, mutta tässä tapauksessa olisi pitänyt kuulla niitä osakkaita, joiden ikkunat olivat kankaan alla. Kangas voi aiheuttaa valon vähenemistä sekä vaikeuttaa ikkunoiden avaamista. Myös melu voi olla ongelma. Tämä voisi olla sellainen tilanne, että asukkaiden yhdenvertaisuus rikkoutuu, Kärkkäinen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.