Keskustelu Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen autojen vaihdosta lähti lapasesta: "Hän pissaa sinne koko ajan"

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas kertovat, ettei heille Ranskan F1-viikonloppuun tehty auton runkojen vaihto käytännössä vaikuta millään tavalla ajamiseen. Bottas epäili vaikutuksen olevan enemmän korvien välissä.

Mercedeksen rutiinitoimenpiteestä nousi ennen Ranskan kisaviikonloppua kohinaa, kun viime kisassa autonsa säätöongelmista valittaneelle Hamiltonille vaihdettiin aiemmin Bottaksen käytössä ollut runko.

Tallipomo Toto Wolff rauhoitti keskustelua lauantain lehdistötilaisuudessa sanoen, että tiimillä oli varattuna kauteen kuusi tismalleen samanlaista runkoa, joista tosin yksi oli kokenut melkoisen tällin Bottaksen ja George Russellin kolarissa Imolassa.

Jäljellä olleita runkoja vaihdellaan kauden mittaan kuskien välillä, joten tapauksessa ei ollut mitään uutista.

Vaikutus lähinnä pään sisällä

Kuskeilta kysyttiin aika-ajojen jälkeen, huomasivatko he autoissaan mitään eroa vaihdoksen jälkeen.

– Raikkaampi haju, vai? Tiedätkö, piereskelyn takia, Red Bullin Max Verstappen osallistui keskusteluun.

– Ei, vaan hän pissaa sinne koko ajan, Hamilton vastasi.

– Ei pidä paikkaansa, Bottas totesi nauraen.

Hetken vakavoiduttuaan Hamilton sanoi, ettei kyse ollut mistään erikoisemmasta. Hän ajoi nyt aika-ajoissa Verstappenin jälkeen toiseksi Bottaksen ollessa kolmas.

– Se on käytännössä täysin samanlainen ohjaamo sinun omilla säädöilläsi. Normaalisti sinun ei pitäisi tuntea mitään eroa. Tämän päivän tulos osoittaa, että se on ihan sama. Teemme tätä normaalisti muutenkin, Hamilton kommentoi.

Bottas oli samaa mieltä.

– Jos numero pysyisi rungossa samana, kukaan ei huomaisi mitään eroa.

– Teoriassa tuntuma on täysin samanlainen. Uskon, että se on enemmän pään sisällä, ja luulet, että joku runko on parempi kuin toinen. En usko, että eroa on paljon, Bottas totesi.

Lue myös:

    Uusimmat