Tapahtuiko F1-sarjan valtapelissä ratkaiseva käänne? Lewis Hamilton hämmästeli Red Bullin katoamista horisonttiin

5:50
Max Verstappen löi tauluun paalupaikka-ajan selvällä erolla.

F1-sarjan paluu kahden katuratakisan jälkeen perinteisille moottoriradoille toi esiin Red Bullin valtavan kehitysharppauksen. Mercedes jäi tavallisesti hallitsemallaan Ranskan Paul Ricardilla jalkoihin aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Max Verstappen tykitti Ranskassa paalupaikalle ajalla 1.29,990, jolla hän löi Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen selvällä kahden kolmen kymmenyksen erolla.

Vaikka ero ei ole F1-asteikollakaan mikään murskaava, Mercedes-kuskien kommentit kertoivat, ettei radalle juuri jäänyt parannettavaa.

– Aika-ajon loppu meni itse asiassa aika hyvin, joten minusta ei tuntunut, että kierrosaikaan olisi jäänyt niin paljoa parannettavaa. En voi kuitenkaan olla liian tyytyväinen kolmossijaan, koska viikonloppu on muuten ollut niin vahva. Red Bull oli vain parempi tänään, Bottas totesi aika-ajon jälkeen.

Lewis Hamilton hämmästeli vauhtia, jonka Red Bull saa uudesta Honda-moottoristaan suorilla. Verstappen takoi läpi radan parhaita minisektoriaikoja, joten mistään pelkästä suoravauhdista ei ero syntynyt.

– He ovat olleet hämmästyttävän nopeita saatuaan uuden moottorin tähän viikonloppuun. Joka tapauksessa he ovat olleet nopeita suorilla.

– Tämä on ollut todella rankka viikonloppu henkisesti. Olemme yrittäneet saada autoa tyydyttäväksi. Ette usko, kuinka monta muutosta olen tehnyt ykköstreeneistä lähtien. Olemme pyörineet ympyrää ja palanneet lähtöpisteeseen, Hamilton hymyili.

Max Verstappen uhkui itseluottamusta sunnuntain kisaan lähdettäessä. Mercedes vaikutti vahvalta aika-ajojen toisen osion keskikovilla renkailla ajettaessa, mutta ison polttoainemäärän kisastartissa vauhtierot ovat vielä arvoitus.

– Toistaiseksi tämä on ollut todella positiivinen viikonloppu radalla, joka on normaalisti todella vaikea meille. Käänne tapahtui eilisissä toisissa harjoituksissa, ja tänään on ollut vielä parempaa, Verstappen hehkutti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja