Kesko teki kaikkien aikojen tuloksen – myös autokauppa sujui hyvin

Kesko kertoo takoneensa kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Sen vertailukelpoinen liikevoitto nousi viime vuonna 332 miljoonaan euroon, kun se toissa vuonna oli 296 miljoonaa euroa.

Keskon loka-joulukuun vertailukelpoinen liikevoitto nousi 90,5 miljoonaan euroon toissa vuoden 80,4 miljoonasta eurosta. Loppuvuoden liikevaihto nousi hieman.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo, että päivittäistavarakaupassa kaikkien ketjujen myynti kehittyi hyvin ja konsernin markkinaosuus vahvistui edelleen.

– Jatkoimme kauppojemme uudistuksia ja kauppakohtaisten liikeideoiden toteutusta, mikä näkyi asiakasmäärien ja asiakastyytyväisyyden selvänä kasvuna. Merkittävä osa kaupoistamme on uudistettu sekä valikoimiltaan että ilmeeltään, ja tämä työ jatkuu alkaneena vuonna, Helander sanoo tiedotteessa.

Porschet kävivät kaupaksi

Helanderin mukaan myös autokaupan vuosi onnistui kokonaisuutena hyvin, joskin WLTP-päästömittausmenetelmä aiheutti autokauppaan loppuvuonna merkittäviä häiriöitä koko Euroopassa.

– Erityisesti Porschen kehitys oli vahvaa, sen ensirekisteröinnit kasvoivat Suomessa yli 60 prosenttia. Myös Seatin ja Volkswagenin markkinaosuudet vahvistuivat. Toimialan liikevoitto parani, mihin vaikutti vakaa myynnin kehitys huollossa, jälkimarkkinoinnissa ja käytetyissä autoissa, Helander kertoo.

Vuosi lähti hyvin käyntiin

Alkaneen vuoden näkymiä Helander kuvaa hyviksi. Konserni aikoo kasvattaa myyntiään ja parantaa tehokkuuttaan "toimimalla yhtenä yhtenäisenä K:na". Päivittäistavarakaupassa pyritään myös parantamaan asiakaskokemusta edelleen.

Keskon hallituksen osinkoehdotus yhtiökokoukselle on 2,34 euroa osakkeelta. Se esitetään maksettavaksi kahdessa samansuuruisessa erässä huhtikuussa ja lokakuussa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja