Kesäkurpista-jauhelihalaatikko ja puolukkarahka 1.11.2000

(4-6 annosta)
Toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana Riitta Rantanen Painonvartijoista.

1-2 kesäkurpitsaa (500 g)
1-2 sipulia tai 1/2 purjoa
300 g vähärasvaista (paisti-)jauhelihaa
1 liemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

Munamaito:


4 dl vettä + 1 dl maitojauhetta
(tai 4 dl rasvatonta maitoa)
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa

Pinnalle:


2 tomaattia tai
punaista paprikaa viipaleina
4 rkl kevytjuustoa raasteena (rasvaa 15-17%)

Vuokaan:


1 tl öljyä
1-2 rkl vehnä- tai ruisleseitä

1. Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli tai purjo.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa pannussa ja lisää sipuli tai purjo joukkoon kuullottumaan muutamaksi minuutiksi.
3. Murenna joukkoon liemikuutio.
4. Mausta seos soijakastikkeella, pippurilla ja paprikajauheella.
5. Levitä puolet kesäkurpitsaraasteesta öljyllä voideltuun ja leseillä jauhotettuun uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja peitä se lopulla kesäkurpitsaraasteella.
6. Sekoita munamaidon aineet ja kaada munamaito vuokaan.
7. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet, ripaus mustapippuria ja ripottele päälle kevytjuustoraaste.
8. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 50 minuuttia.
9. Lisukkeeksi puolukoita, punajuuriviipaleita, ruisleipäviipaleita, kevytmargariinia ja paprikarenkaita.

Puolukkarahka (4 annosta)



400 g/4 dl maitorahkaa
300 g puolukoita
2-3 tl vaniljasokeria maun mukaan makeutusainetta (esim. Canderel, jota lapsetkin voivat käyttää)
tai sokeria
1. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi.

Lue myös:

    Uusimmat