Kenkäbisneksensä lopettava Minna Parikka sai vielä keväällä Business Finlandilta 100 000 euron koronatuen – IL: Aikoo palauttaa rahat

6:24
Kenkäsuunnittelija Minna Parikka lopettaa liiketoimintansa – yrittäjä kertoo syyn yllättävälle päätökselle

Liiketoimintansa lopettamisesta yllättäen maanantaina kertonut kenkäsuunnittelija Minna Parikka sai keväällä 100 000 euron kehitystuen Business Finlandilta yhtiönsä toiminnan kehittämiseen koronakriisin keskellä.

Iltalehti kertoi iltapäivällä Parikan aikovan palauttaa summasta jo nostamansa 70 000 euroa. 30 000 euroa oli summasta vielä nostamatta.

MTV Uutiset tavoitti aiemmin päivällä Parikan, joka kertoi tukirahojen aiotusta kohtalosta, kun yrityksen toiminta ajetaan alas.

Parikan mukaan rahoitusta haettiin verkkokaupan kehityshankkeeseen, ja se toi yrittäjän mukaan verkkokauppaan 150 prosentin kasvun jo keväällä.

– Ymmärtääkseni Business Finland myöntää näitä tukia juuri siksi, että yrityksiltä saataisiin mahdollisimman hyvää verotuottoa, Parikka kertoo MTV Uutisille.

Parikan mukaan yritys on maksanut saamansa tukiosuuden jo verorahoina takaisin. Parikan yritys ei saanut keväällä nostaa koko tukea, sillä Business Finland myöntää ennakkona 70 prosenttia summasta ja loput, kun projektin kuluista tehdään loppuraportti. Raporttia parhaillaan laativa Parikka ei projektin päätyttyä aio loppusummaa edes nostaa.

Jos BF ei jostain syystä hyväksy Parikan raporttia tuesta, hän kertoo MTV Uutisille maksavansa alkuperäisenkin tukisumman takaisin.

Business Finland on myöntänyt suomalaisyhtiöille 886,6 miljoonaa euroa liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteessa. Myönteisen rahoituspäätöksen on saanut 18 578 projektia.

Yritysten on tilitettävä Business Finlandille kehityshankkeidensa  kustannukset ja kerrottava hankkeen toteutumisesta viimeistään neljän kuukauden kuluttua siitä, kun hanke on saatu valmiiksi.

Palvelujohtaja Kari Komulainen Business Finlandilta kertoo Kauppalehdessä, että yrityksen on aina raportoitava projektinsa todelliset kustannukset, vaikka yritys myytäisiin tai sitä kohtaisi esimerkiksi konkurssi.

*Päivitys kello 16.18: Parikka aikoo Iltalehden mukaan palauttaa jo nostamansa Business Finland -tukirahat. Tieto päivitettu otsikkoon ja juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja