Kenelle menee Leijonien viimeinen kisapassi? Sihvonen ja Monsterimonni täysin eri linjoilla

Kiekkoasiantuntijamme Sihvonen ja Monsterimonni:  Latvia on kuin Suomi ennen 14:26
Sihvonen ja Monsterimonni perkasivat Leijonien Latvia-ottelun.

NHL:n ensimmäinen pudotuspelikierros on ohi. Miro Heiskasen liittyminen joukkueeseen varmistui hetki sitten. MTV Urheilun asiantuntijat Jonne Virtanen ja Petteri Sihvonen ovat toisesta jäljellä olevasta pelipaikasta ja pelaajavalinnasta eri linjoilla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonilla on Miro Heiskasen kisamatkan varmistuttua yksi passi leimaamatta.

Roope Hintzin mahdollinen loukkaantuminen vetää Jonne Virtasen mietteliääksi. Sentteri oli sivussa Dallasin ja Calgaryn seitsemännestä ottelusta. Hintz olisi ollut Virtasen selvä ykkösvalinta.

– Jos Hintz olisi terve niin hänen valintansa olisi selvä. Asiasta ei tarvitsisi keskustella. Kun et pelaa NHL:ssa game sevenissä, niin kyllä silloin olet niin irti-poikki että et pysty edes aamukahville kävelemään, Virtanen paaluttaa.

Pakki ja hyökkääjä vai alakerran tupla?

Petteri Sihvonen ottaisi Heiskasen lisäksi hyökkääjän.

– Heiskasen lisäksi Joel Kiviranta olisi hyvä vahvistus. Löytyy Jukka Jalosen kanssa historiaa ja MM-kulta, Sihvonen kertoo.

Virtasen valinta on eri maata. Hän vahvistaisi tässä tilanteessa alakertaa tuplana.

– Kyllä minä ottaisin näillä puheilla Heiskasen lisäksi Esa Lindellin. Se kaksikko piti just Calgarya aika tiukoilla tuossa seitsemän matsia. MM-kisoissa ei vastaavaa haastetta tule eteen mitä NHL:n pienessä kaukalossa, Virtanen perustelee.

Granlundin pelipaikka puhuttaa

Kummankin mielestä kisajoukkueessa tällä hetkellä laidalla pelaava Mikael Granlund pääsisi oikeuksiinsa paremmin sentterinä. Sihvosen passivalinnat tukevat tätä ajatusta. 

– Mikke Granlundin potentiaali on käytettävä paremmin siirtämällä hänet keskelle. Leveyttä saataisiin valitsemalla Kiviranta, Sihvonen heittää.

Sihvonen antaa passien aikaisesta leimaamisesta myös kritiikkiä maajoukkueen johdolle.

– Pieni nuhde on paikallaan. Olisi pitänyt jättää 3-4 paikkaa auki kun pelaajia oli tarjolla useita, Sihvonen linjaa.

Dallas-viisikon lisäksi NHL-pelaajista vapaana ovat myös Erik Haula, Kasperi Kapanen ja Olli Määttä. Kahden viimeksi mainitun sopimukset tosin päättyvät tähän kauteen.

Leijonat kohtaa illalla USA:n. Ottelu alkaa klo 20.20.

Tunnetta, ristipistoja, tappelua... Sihvonen ja Monsterimonni kertovat, mitkä asiat säväyttivät ja huolettivat Leijonien voitokkaassa avausottelussa Norjaa vastaan 19:25
Sihvonen ja Monsterimonni kertovat, mitkä asiat säväyttivät ja huolettivat Leijonien voitokkaassa avausottelussa Norjaa vastaan.

Sihvosen ja Monsterimonnin MM-studio on MTV Uutiset Livessä MM-turnauksen aikana nähtävä ohjelma. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ja uransa tähän SM-liiga-kauteen päättänyt Jonne Virtanen arvioivat räväkkään tapaansa Leijonien otteita ja muita MM-ilmiöitä aina Suomen peliä seuraavan päivän aamuna.



Lue myös:

    Uusimmat