Oulun seudulla pelti kolissut rajusti: Nelostiellä tapahtunut neljä ketjukolaria, osallisena jopa 30 ajoneuvoa

Silminnäkijä: Kilometrin säteellä kolme kolaria – Oulun seudulla karmiva ajosää 0:37
Silminnäkijän video: Kilometrin säteellä kolme kolaria – Oulun seudulla karmiva ajosää.

Nelostiellä aivan Oulun eteläpuolella on tapahtunut iltapäivällä neljä erillistä ketjukolaria. Asiasta kertoo Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan kolareissa on ollut osallisena kolmisenkymmentä ajoneuvoa. Ensihoito on tarkastanut mukana olleet ihmiset.

Onnettomuudet ovat aiheuttaneet liikenneruuhkia Nelostiellä. Fintrafficin tieliikennekeskus tiedotti iltapäiväneljän aikaan, että liikenne alueella on palautumassa normaaliksi. Ruuhkien kerrotaan kuitenkin heijastelevan Oulun kaupunkiseudulla iltapäivän ajan.

Pelastuslaitoksen mukaan päällekkäisissä tieliikennetehtävissä on ollut kiinni 12 pelastusyksikköä. Poliisi tutkii onnettomuuksia.

Henkilöauton kuljettaja kuoli Pihtiputaalla

Kolmen aikaan iltapäivällä liikenneonnettomuudesta ilmoitettiin myös etelämpänä Nelostiellä. Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui Keski-Suomessa Pihtiputaalla Pyhäsalmentien ja Koiravuorentien risteyksessä.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan turmassa osallisina olivat raskas ajoneuvo ja henkilöauto. Henkilöauton kuljettaja kuoli poliisin mukaan tapahtumapaikalle.

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnissä. Paikalla on useita pelastusajoneuvoja ja tie on poikki. Poliisi ohjaa ajoneuvoja kiertotielle.

Poliisi tutkii onnettomuuksia.

"Kilometrin säteellä kolme kolaria"

MTV sai iltapäivällä silminnäkijän videon Oulun keskustan liepeiltä. Videolla näkyy pahasti ruuhkautunut vastakkainen kaista. 

– Täällä on aivan järkyttävä lumisade. Kilometrin säteellä oli kolme kolaria noin kolmen kilometrin päässä keskustasta, Anneli Ylilehto kertoi MTV Uutisille. 

Matkahuumori ei kuitenkaan Ylilehdon autokunnassa ollut tyystin loppunut. 

– Menemme kieli keskellä suuta ja otamme kevättä vastaan, hän kuvailee videolla.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla 24.3.2023 kello 15.42 ja kello 16.38.



Lue myös:

    Uusimmat