Mainos

Kemira irtisanoo jopa 300 työntekijää Suomessa

Kemikaaliyhtiö Kemira aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa noin 300 henkilön irtisanomiseen Suomessa. Neuvottelut koskevat Oulun, Vaasan, Äetsän, Espoon ja Helsingin toimipaikkoja. Toimipaikkojen määrää ei aiota vähentää. Sen sijaan koko tutkimustoiminta keskitetään Espooseen ja muualla Suomessa sijaitsevat tutkimusyksiköt lakkautetaan.

Yhtiö kertoi jo kesäkuussa aloittavansa säästökuurin, joka saattaa johtaa yhteensä noin tuhannen henkilön vähennyksiin eri puolilla maailmaa.

Konserni tavoittelee maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Suomen osalta säästötavoite on 20 miljoonaa euroa. Muualla Suomessa olevat tutkimusyksiköt lakkautetaan

Oulussa tieto tutkimusyksikköjen lopettamisesta järkytti

- Tämä tieto oli meille valtavan suuri pettymys. Täytyy kuitenkin katsoa tulevaisuuteen ja muistaa, etteihän Kemira vesitutkimustaan aio lopettaa. Tässä tilanteessa on vain uskottava, että nämä toimet vahvistavat vesiosaamista, Kemiran Oulun tutkimuskeskuksen johtaja Kai Jansson sanoo.

Uutinen tutkimuskeskusten lakkauttamisesta otettiin apein mieliin vastaan myös Vaasassa. Siellä tutkimuskeskus työllistää 70 työntekijää. Oulun tutkimusyksikössä työskentelee vajaat sata työntekijää.

Tehtaiden tuotanto jatkuu

Kemiran Yt-neuvottelut koskettavat tutkimusyksiköiden lisäksi tehtaiden työntekijöitä. Kemiran Oulun-tehtaan johtaja Juha Kangastalo laskee, että tehtaan reilusta 200 työpaikasta häviää noin 50.

- Tehtaiden osalta tuotantoa ei olla supistamassa. Meillä jatketaan vetyperoksidin ja muurahaishapon tuotantoa entiseen tapaan, Kangastalo sanoo.

Toiminnan jatkuvuutta korostaa myös Kemiran Suomen henkilöstöjohtaja Jukka Oinonen.

- Toimipaikkojen määrä Suomessa ei vähene, mutta suorien irtisanomisten mahdollisuutta ei voidasulkea pois. Tulemme tietenkin tarjoamaan irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille työtä Espoon tutkimuskeskuksesta. Lisäksi säästöjä pyritään saamaan muun muassa eläkejärjestelyillä, Oinonen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.