Mainos

Keitä ovat Pussy Riotin naiset?

Pussy Riot on venäläinen feministinen kollektiivi, joka perustettiin brittiläisen sanomalehti Guardianin mukaan lokakuussa 2010. Sen perustajat pöyristyivät, kun Vladimir Putin ilmoitti palaavansa presidentiksi neljän pääministerinä vietetyn vuoden jälkeen.

Yksi perustajista kertoi myöhemmin Guardianin haastattelussa, että Putinin lausunnon jälkeen he päättivät tehdä "jotain". Tämän vuoden tammikuussa kollektiivin jäseniä esiintyi Punaisella torilla Moskovassa.

Pussy Riotiin kuuluu kymmeniä jäseniä, ja heidän keski-ikänsä on noin 25. Lähes kaikki heistä ovat opiskelleet yliopistossa, humanistisessa tiedekunnassa. Kaikki heistä ovat tiukan linjan feministejä.

Yksi Pussy Riot -kollektiivin perusideoita on nimettömyys. Jäsenet peittävät esiintyessään kasvonsa pipolla. Haastetteluissa he eivät kerro itsestään muuta kuin etu- tai lempinimen. Guardian kuvaileekin Pussy Riotia näin: siinä ei ole yksilöitä, vaan se on idea - feministinen sellainen.

Pussy Riot kuuluu Vladimir Putinia vastustavaan oppositioliikkeeseen, mutta yhdessä asiassa se eroaa muusta opposiotiosta. Feministinen kollektiivi haluaa, että seuraavan vallankumouksen tekevät naiset.

– Tällä hetkellä he (naiset) eivät hakkaa tai vangitse meitä niin paljon, yksi jäsenistä kertoi Guardianin haastattelussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.