Käytettyjen autojen kysyntä kasvaa ja sisäänostohinnat nousevat – näin paljon enemmän voit nyt saada omastasi

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Jos olet ostamassa käytettyä autoa, katso videolta vaihtoautoketju Kamuxin vinkit pahimpien sudenkuoppien välttämiseksi.

Käytettyjen autojen hinnat eivät ole olleet näin korkealla vuosiin, kertoo autoliikeketju J. Rinta-Jouppi tiedotteessaan.

J. Rinta-Joupin sisäänostotilastot paljastavat käytettyjen autojen keskimääräisen hankintahinnan nousseen jopa 10 prosentilla, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 2 000 euroa tavallista korkeampaa sisäänostohintaa.

Puolen vuoden tarkastelujaksolla, heinäkuusta 2020 tammikuuhun 2021, yhtiön käytettyjen ajoneuvojen keskiarvoinen sisäänostohinta oli noin 19 000 euroa. Tammi–heinäkuussa 2021 keskimääräinen hankintahinta oli jo noin 21 000 euroa.

Taustalla kaksi syytä

Vaihtoautokauppa porskuttaa hyvin, sillä elokuussa käytettyjen myynti oli 7,4 prosentin kasvussa viime vuoden elokuuhun verrattuna. Myös kysynnällä on oma vaikutuksensa hintojen nousuun, mutta suurin yksittäinen tekijä on yhtiön mukaan edelleen koronavirus.

– Pandemia nosti käytettyjen ajoneuvojen kysyntää, jonka vuoksi luonnollisesti myös ajoneuvojen ostohinnat nousivat. Myös uusien ajoneuvojen komponenttipula vaikutti ostohintoihin. Toimitukset hidastuivat ja kun uusia ei luovuteta normaalisti, ei saada vaihtoautojakaan. Tästä syystä yhä useampi toimija on kiinnostunut ostamaan käytettyjä autoja, toteaa tiedotteessa J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Suomessa ostettiin viime vuonna yhteensä 632 980 käytettyä autoa, mikä oli 7 916 autoa enemmän kuin edellisvuonna. Uusia autoja myytiin 96 415 kappaletta.

Lähteet: J. Rinta-Jouppi, Autoalan Tiedotuskeskus

Lue myös:

    Uusimmat