Käytätkö hiiligrilliä? Älä aloita grillausta ennen tätä!

Hiiligrillillä grillaaminen on mukavaa ja helppoa, kunhan pitää mielessään pari oleellista seikkaa.

Monet suomalaiset suosivat kesän herkutteluissaan hiiligrilliä, jolla saa parhaiten aidon savun maun grilliruokaan. Hiiligrillillä grillaaminen on helppoa, mutta homman voi kuitenkin myös mokata, jollei muista muutamaa perussääntöä. Milloin hiiligrilli on siis täydellisen valmis grillauspuuhiin?

Malta odottaa hiillosta

Hiiligrillin sytytysapuna voi käyttää esimerkiksi sytytysnestettä. Kun käytät hiiliä tai brikettejä, anna sytytysnesteen imeytyä hiiliin muutamia minuutteja ennen sytyttämistä. Hiilet kannattaa sytyttää palamaan monesta eri kohdasta, jolloin tuli leviää heti tasaisesti.

Grillihiilien pitää antaa palaa rauhassa hiillokseksi, jolloin paistolämpötila on tasaisin. Sytytä grilli siis ajoissa ennen grillaamisen aloittamista. Hiilloksen syntymiseen menee noin puoli tuntia, riippuen hiilien määrästä ja grillin koosta. Hiilet ovat valmiita grillaukseen, kun ne ovat harmaan tuhkan peitossa ja hehkuvat punaisina. Tässä vaiheessa hiiliä kannattaa hieman pyöräyttää grillissä esimerkiksi metallipihtien avulla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat