Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Käytätkö hiiligrilliä? Älä aloita grillausta ennen tätä!

Julkaistu 10.05.2014 11:30

Hiiligrillillä grillaaminen on mukavaa ja helppoa, kunhan pitää mielessään pari oleellista seikkaa.

Monet suomalaiset suosivat kesän herkutteluissaan hiiligrilliä, jolla saa parhaiten aidon savun maun grilliruokaan. Hiiligrillillä grillaaminen on helppoa, mutta homman voi kuitenkin myös mokata, jollei muista muutamaa perussääntöä. Milloin hiiligrilli on siis täydellisen valmis grillauspuuhiin?

Malta odottaa hiillosta

Hiiligrillin sytytysapuna voi käyttää esimerkiksi sytytysnestettä. Kun käytät hiiliä tai brikettejä, anna sytytysnesteen imeytyä hiiliin muutamia minuutteja ennen sytyttämistä. Hiilet kannattaa sytyttää palamaan monesta eri kohdasta, jolloin tuli leviää heti tasaisesti.

Grillihiilien pitää antaa palaa rauhassa hiillokseksi, jolloin paistolämpötila on tasaisin. Sytytä grilli siis ajoissa ennen grillaamisen aloittamista. Hiilloksen syntymiseen menee noin puoli tuntia, riippuen hiilien määrästä ja grillin koosta. Hiilet ovat valmiita grillaukseen, kun ne ovat harmaan tuhkan peitossa ja hehkuvat punaisina. Tässä vaiheessa hiiliä kannattaa hieman pyöräyttää grillissä esimerkiksi metallipihtien avulla.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Parasta broileria grillissä! Takuuvarmasti mehevää: "Ei voi epäonnistua"
Eikö grilliin jämähtänyt lika ja rasva irtoa millään? Ratkaisu ongelmaan löytyy omasta keittiöstäsi
Ammattilainen paljastaa: Jos haluat oikeasti hyvän ja laadukkaan grillin, tämän verran sinun täytyy siitä minimissään maksaa
Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulos
Varovasti sytytysnesteen kanssa! Hiiligrillaajan kolme pahinta virhettä pilaavat ruoan
Hiilet vai briketit? Grillauksen Suomen mestari vastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Pysäköinninvalvonta

    Käsittämätön parkkeerausilmiö: "Pysäköinnintarkastajat eivät voi ymmärtää"

  • 17:45
    Ruoka

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 15:59
    Milano-Cortina 2026

    Näissä asuissa Suomi osallistuu Milano-Cortinan talviolympialaisiin

  • 15:06
    Tekoäly

    Tutkimus: Tekoäly saa ihmiset yliarvioimaan älylliset kykynsä

  • 12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"