Käytä aina ennen shampoota! Kaikki mitä sinun tulee tietää hoitoaineesta

Hoitoaine on aina ollut yksi niistä hiustuotteista, joiden käyttöön liittyy paljon myyttejä. Vahingoittuvatko hiuksesi todella, jos et käytä sitä päivittäin?

Vaikka moni seikka riippuukin hiusten rakenteesta, silti on olemassa asioita, joita sinun tulisi tietää tästä shampoon parhaasta ystävästä. 

Ovatko nämä kuusi kohtaa sinulle tuttuja? 

1. Käytä aina ennen shampoota

Tämä saattaa kuulostaa hullulta, mutta hoitoaineen käyttö ennen hiusten pesua voi parantaa hiustesi kuntoa huomattavasti. Tämä johtuu lähinnä siitä, että hoitoaine ei koskaan huuhtoudu täysin pois hiuksistasi. 

Hiuksiin jäänyt hoitoaine tekee niistä raskaat, ja näin ollen saa hiuksesi näyttämään helposti latistuneilta. Kun peset hiuksesi vasta hoitoaineen lisäämisen jälkeen, saat hiuksiisi helposti lisää eloa. 

2. Sama hoitoaine ei toimi kaikille

Hoitoaineen valitseminen voi olla vaikeaa, sillä kauppojen hyllyt notkuvat lukuisista vaihtoehdoista. Hoitoaine kannattaakin aina valita omalle hiusrakenteelle sopivaksi. Jos sinulla on paksut ja rasvoittuvat hiukset, älä valitse öljyistä vaihtoehtoa. Oikeanlainen hoitoaine voi tehdä hiuksillesi ihmeitä .

3. Tyvi ei kaipaa kosteutusta

Tämä on tärkein sääntö hoitoaineeseen liittyen: älä koskaan levitä hoitoainetta hiustesi tyveen! Aloita hoitoaineen levittäminen aina latvoista ja levitä ainetta ainoastaan hiustesi puoliväliin. Tällä tavalla eniten kosteutusta kaipaavat kohdat saavat eniten hoitoa.

4. Toimii myös muotoilutuotteena

Hiuksiin jätettävä hoitoaine toimii kiireessä myös muotoilutuotteena. Suihkuta hiuksiin jätettävää hoitoainetta kosteisiin hiuksiin, kampaa hiuksesi ja letitä. Avaa letit kun hiukset ovat täysin kuivuneet. Näin saat kauniit ja pysyvät kiharat vähällä vaivalla.

5. Värjätyt hiukset vaativat erilaisen lähestymistavan

Hoitoaineen käyttö on erityisen tärkeää henkilöille, jotka värjäävät hiuksiaan. Hiusnaamion avulla on helppo varmistaa, että väri pysyy yhtä kirkkaana myös pesujen jälkeen. Naamio suojaa sekä sinetöi värin tiukasti hiuksiisi.

6. Shampoota ei aina tarvita

Päivittäinen shampoon käyttö kuivattaa helposti hiuksiasi. Vaikka jättäisitkin silloin tällöin shampoon levittämättä, se ei tarkoita sitä, että voisit tehdä niin hoitoaineen kohdalla. Hoitoaineen käyttö kannattaa aina, sillä se ravitsee tehokkaasti hiuksiasi ja estää niitä katkeilemasta.

Testaa vaikka tämä sivuranskanletti:

Lue myös:

    Uusimmat