Kauratto ja jauhelihapihvit uunissa 3.2.2000

toim. Kati Nappa

3 dl kaurasuurimoita
(kok. suurimoita ei hiutaleita)
1 rkl öljyä
1 sipuli tai
pätkä purjoa
2 porkkanaa tai
pieni pss pakastevihanneksia
mustapippuria
5-6 dl kasvis- tai lihalientä

Lorauta öljy pannuun ja lisää hienonnettu sipuli ja kuutioidut porkkanat. Kuullota ja lisää kaurasuurimot. Anna porista hetki ja lisää osa liemestä. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia, välillä nestettä lisäen. Jos käytät pakastevihanneksia, sekoita ne joukkoon kypsymisen loppupuolella. Kauran asemesta voit käyttää ohraa (=ohratto) tai riisiä(=risotto).

Jauhelihapihvit uunissa


500 g vähärasvaista jauhelihaa
1 sipuli
2 vaaleaa leipäviipaletta
2 dl lihalientä, ruokakermaa tai
ruokacremeä
4-6 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
1 muna
1/2-1 tl suolaa
2-3 tl yrttimausteseosta

Revi leipäviipaleet (kuivat reunat pois) kulhoon ja lisää neste. Anna turvota hetki. Hienonna sipuli ja pehmitä sitä hetki mikrossa tai liedellä. Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin. Levitä uunipannulle leivinpaperi. Muotoile mureketaikinasta vedellä kostutetuin käsin pihvejä tai lihapullia ja nosta ne leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa 15-20 min. Jos innostut , tee kerralla isompi annos ja pakasta osa.

Tarjoa kauraton ja jauhelihapihvien lisäkkeeksi mehevää kaali- tai lantturaastetta ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat