Mainos

Kaupunkimökin uusi ilme

Kaupunkien siirtolapuutarhat ja kesämaja-alueet elävät uutta kukoistustaan. Citymökkeily kiehtoo etenkin ekologisen elämäntavan kannattajia, jotka haluavat päästä luonnon äärelle kaupungissa.

Arkkitehtipariskunta Riina ja Jussi Palva suunnittelivat ja toteuttivat yhteistyössä Oy TimberHeart Ltd:n kanssa Helsingin Lauttasaaren rantaan päivitetyn version klassisesta kesämajasta.

Riina ja Jussi Palvan perheen omaan käyttöön suunnitellun kompaktin vapaa-ajanmökin arkkitehtuurissa on huomioitu tarkasti Helsingin kaupungin siirtolapuutarha-alueille asettamat rakentamisohjeet.

Designiltaan ja mittasuhteiltaan klassista siirtolapuutarhatyyliä edustava harjakattoinen kaupunkimökki on suorakaiteen muotoinen ja seisoo säädettävien kierrejalkojen päällä. Merenpuoleisen päädyn koko seinän mittainen erkkeri-ikkuna sijoittuu keittotason yläpuolelle ja antaa kahden muun sivuikkunan ohella valoa koko tilaan. Sormipaneeleilla päällystettyjä ulko-ovia on peräti kaksi, joten majan sisätila avautuu ulos luontoon molemmilta sivuilta. Päätyseinustalla sijaitsevat sekä kuivakäymälä että pieni varasto omilla sisäänkäynneillään.

TimberHeartin käyttämällä pilaripalkkimenetelmällä rakennettu 14-neliöinen kompakti kaupunkimökki on varsinainen tilaihme, sillä veneen sisustusta muistuttavilla kiintokalusteilla ja säilytysratkaisuilla siitä saatiin nelihenkiselle lapsiperheelle toimiva vapaa-ajanviettopaikka.

Lautaverhoilu kätkee alleen riittävän määrän eristeitä, joten pienen takan avulla mökissä voi yöpyä ympärivuotisesti. Omavaraisen majan sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla ja ruoka valmistuu kaasuliedellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.