Kauneuskäsitykset muuttuvat – 1990-luvun meikkitrendit huvittavat nyt

Tee pieni nostalgiatrippi aikaan, jolloin ruskeat huulenrajaukset ja glitter olivat meikkitrendien huipulla.

Listasimme meikkitrendejä nostalgiselta 1990-luvulta. Ehostitko sinäkin itseäsi näillä?

Nude-huulipuna

Huulet meikattiin olemattomiin.

Nudesävyt olivat ysärillä in huulipunissa, mutta aikakausi muistetaan myös ns. siskonmakkarahuulista, jotka olivat kaukana luonnollisista. Pahimmillaan huulet meikattiin meikkivoiteella.

Luonnollisuus

Kate Moss freesin kauniina.

Luonnollisuus oli iso trendi 1990-luvulla. Supermallit meikattiin hillityillä ja luonnonläheisillä ruskean, hiekan ja puuterin sävyillä. Lopulta muotia oli meikki, joka oli lähestulkoon olematon. Ripsiväri saattoi olla luonnollisen ruskeaa ja huulille siveltiin vain läpikuultavaa kiiltoa.

Glitter

Pastellia ja glitteriä, ihanaa!

Kulmaluulle, luomille ja poskipäille - 1990-luvun lopussa oli vaihe, jolloin kimalletta ei vain voinut olla liikaa. Trendi näkyi paitsi metallinhohtoisissa meikkiväreissä myös läpikuultavissa glittergeeleissä, joilla läträttiin ennen bileitä.

Ruskea huulipuna

Luonnottomista huulimeikeistä hurjimpia olivat ruskeat huulipunat, mattaisina tai kosteina kiiltoina.

Tummempi huulenrajaus

Meikkitaitelija Helena Lindgrenin versio trendistä on vielä hillityimmästä päästä.

1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkuvuosina huulet rajattiin huulipunaa tummemmalla värillä. Trendin tarkoituksena oli luoda illuusio muhkeammasta muiskusuusta. Äärimmillään rajausväri oli ruskea, violettiin taittuva luumu tai jopa harmahtava, ja huulet taas nuden sävyiset.

Gootti ja grunge

Christina Riccin synkkä meikki vuodelta 1998.

Luonnollisen lookin vastakohta olivat grunge- ja goottitunnelmat, jotka näkyivät meikissä kalpeana ihona, poskipunan skippaamisena, mustana kajalina ja tumman puhuvina huulina.

Luumun sävyt

Viininpunainen, luumu ja violetti olivat muotia iltameikeissä, ja niitä käytettiin samaan aikaan sekä huulilla että luomilla. Lisäksi luomilla nähtiin heleitä pastellisävyjä, kuten laventelia ja sinistä.

Ohuet kulmakarvat

Drew Barrymore huolitelluissa kulmissa ja tummissa huulissa.

Ysäriä on syyttäminen siitä, että monen naisen kulmat kärsivät yhä karvakadosta. 1990-luvulla muodikkaat kulmat olivat ohuet ja kaartuvat, joten niitä nypittiin turhankin innokkaasti.

Siniset kynnet

Sähkönsiniset, kimaltavat kynnet olivat makeinta, mitä toimittaja saattoi yläasteikäisenä kuvitella.

Metallinhohde

1990-luvun kauneusikoni Linda Evangelista.

Vuosituhannen vaihdetta odotellessa kasvot hohtivat metallisissa meikeissä. Kuparia, kultaa ja hopeaa välkkyi niin luomilla kuin huulillakin.

Valkoinen silmänrajaus

Tuija Taivainen, Suomen upein nainen vuonna 1997 ja valkoinen silmämeikki

Valkoisen rajauksen sisäluomilla tai silmän sisänurkassa oli tarkoitus kirkastaa katsetta ja saada silmät näyttämään isommilta. Silmät saatiin säihkymään myös jäisen vaalealla luomivärillä.

Huulikiilto

Glitteriä ja huulikiiltoa, milleniumia odotellessa!

Ysärillä muodikkaat huulet olivat joko matat, metallinhohtoiset tai kosteana kiiltävät. Huulikiilto oli tahmaista ja tuoksuvaa, eikä sitä voinut olla liikaa.

Mikä trendi puuttuu listasta? Kommentoi!

Lue myös:

    Uusimmat