Asiantuntija varoittaa: Jo yksi annos alkoholia on liikaa

Viiniä
Brittilääkärin mukaan jo yksi annos alkoholia aiheuttaa ikäviä terveysriskejä. Colourbox

Hematologiaan eli veritautien tutkimiseen ja hoitamiseen erikoistunut brittilääkäri Dame Sally Davies varoittaa pientenkin alkoholimäärien aiheuttamista terveysriskeistä.

Yksi Iso-Britannian tunnetuimmista lääkäreistä, Dame Sally Davies on sitä mieltä, että ihmisten olisi syytä juoda viinilasillisen sijaan teetä – ja säästää viini vain erityisiin hetkiin. Daviesin mukaan jo yksi annos alkoholia voi nimittäin nostaa riskiä sairastua syöpään tai muihin sairauksiin myöhemmällä iällä.

– Kun menen kotiin, tarvitsen monien tapaan rituaaleja, mutta juon viinilasillisen sijaan lasillisen tai kupillisen teetä ja säästän viinilasillisen erityistilaisuuksia varten, Davies totesi  ITV-kanavan Good Morning Britain -ohjelmassa.

Erityisen huolissaan Davies on keskiluokkaisista keski-ikäisistä ihmisistä, jotka juovat alkoholia monta kertaa viikossa uskoen, että se ei vaikuta negatiivisesti heidän terveyteensä. Davies ei ole saanut aikaan kommenteillaan pelkkää positiivista palautetta, sillä hänen kommenttejaan pidetään pelkoa lietsovina.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja