Katso pysäyttävä video: Näin koronavirus on edennyt muutamassa kuukaudessa – yli 110 000 tapausta ympäri maailman

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna koronaviruksen aiheuttama COVID-19- tartuntatautiepidemia. Tähän mennessä tapauksia on todettu maailmanlaajuisesti yhteensä noin 110 000.

Tapauksista valtaosa on todettu Kiinassa, Wuhanin ja Hubein maakunassa. Koronavirukseen on menehtynyt tähän mennessä 3 811 ihmistä, kertoo Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC)

Epidemiatilanne

THL:n mukaan tällä hetkellä epidemia-alueeksi määritellään Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio.

Etelä-Koreassa on todettu yli 7 300 tapausta ja Iranista on raportoitu yli 6 500 tapausta. Suurin osa raportoitujen tartuntojen kokonaismäärästä on edelleen Kiinasta, tosin tapausten määrä on ollut laskussa viime päivät. Kiina on raportoinut noin 100-200 uutta tapausta päivässä.

Euroopan tilanne

Euroopassa on todettu THL:n mukaan yhteensä yli 11 700 tapausta ja ne ovat olleet helmikuun loppupuolelta alkaen kasvussa.  Italiassa määrä on kasvanut merkittävästi viime päivien aikana ja THL on määritellyt koko italian epidemia-alueeksi 3.3. alkaen. Italiassa tapauksia on tähän mennessä todettu yli 7 300.

Ranskassa tapauksia on raportoitu yli 1 000 ja Saksassa yli 900. Muun muassa Espanjassa, Sveitsissä, Iso-Britanniassa ja Alankomaissa on paljon uusia tapauksia sekä niiden jatkotartuntoja.

Myös Pohjoismaissa tartunnat lisääntyvät. Ruotsissa tapauksia on yli 250 ja Norjassa noin 170 tapausta.

Suomessa on tähän mennessä todettu 33 koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Niistä 24 liittyy matkailuun ja jatkotartuntoja on yhdeksän.

Katso ylläolevalta videolta visualisointi siitä, miten koronavirus on levinnyt maailmalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja