Katso nelipentuisen karhuperheen suloinen esiintyminen riistakameralle Kuusamossa: "Siellä ne kahdella tassulla seisovat ja katselevat – mieletön fiilis!"

0:25

Kuusamossa sijaitsevat riistakamerat ovat tallentaneet karhupesueen touhuilut aurinkoisella keväthangella. Oheisella videolla näkyy kahden eri kameran ottamaa kuvaa Kuusamosta Pohjois-Pohjanmaalta huhtikuun lopulta.

Karhujen veikeänletkeän tallustelun tallentaneet laitteet kuuluvat riistakameroita maahantuovalle Riistakamerat.comille. 

Nyt nähty neljän pennun karhupesue on yrityksen väelle tuttu jo eläinten aiemmilta vierailuilta linssin edessä. 

– Viime kesänä ensimmäistä kertaa saatiin kameraan tämä sama pesue, toki paljon pienempänä. Silloin syksyllä vähän mietittiin, että saa nähdä miten käy, että mitenkä näin iso pesua pärjää talven. Mukava oli huomata, että ne olivat selvinneet, myyntijohtaja Juha Lyytikäinen kertoo MTV Uutisille.

"Mieletön fiilis"

Karhupesueen uusi esiintyminen riistakameralle olikin mahtava yllätys.

– Se oli mieletön fiilis, Lyytikäinen kuvailee. 

– Karhut ovat hirvittävän suloisia, kun ne siellä kahdella tassulla seisovat ja katselevat. Että kyllä Suomen luonto on hieno, riistakamerakuvaa työkseenkin seuraava mies hehkuttaa.

Riistakamerat aktivoituvat, kun ne havaitsevat liikettä ja lämpöä. Käytännössä ne reagoivat ihmiseen, eläimeen ja ajoneuvoon. Lyytikäinen kertoo. Se, kuinka paljon materiaalia kamerat tallentavat, riippuu niiden sijainnista.

– Kun riistakameran vie luontoon, voi olla, että sieltä ei ole puoleen vuoteen yhtään mitään ja sitten tulee yksi kuva. Jos paikka on sellainen, jossa liikkuu paljon eläimiä, kuvaa voi tulla vaikka päivittäin. 

Nämä riistakamerat ovat Kuusamossa alueella, jossa järjestetään karhun katselua. 

– Siellä on paljon liikettä. Karhunkuvia tulee lähes päivittäin.

Tuoretta riistakamerakuvaa voi katsoa Riistakamerat.com-verkkosivuilta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja