Katso jättilista tapahtumista, joita ei tänä vuonna nähdä – näin järjestäjien toiveikkuus kääntyi pettymykseksi

Heinäkuun Ruisrock peruuntuu koronapandemian vuoksi:"Muuta vaihtoehtoa meillä ei valitettavasti ole" 1:51
Ruisrock ilmoitti torstaina 18. huhtikuuta peruvansa tämän vuoden tapahtuman.

Festarikesä ohentuu jatkuvasti.

Tapahtumajärjestäjät ovat joutuneet perumaan useita festareita epävarman koronatilanteen vuoksi. MTV Uutiset listasi huhtikuun puoleen väliin mennessä perutut tapahtumat. Artikkelia päivitetään aina uusien tietojen mukaisesti.

Ainakin nämä tapahtumat on peruttu kesältä 2021:

Provinssi

Provinssi on peruttu. Seuraavan kerran festivaali järjestetään 30.6.–2.7.2022, kerrotaan tapahtuman verkkosivuilla

Festivaali oli tarkoitus järjestää tänä kesänä Seinäjoella Törnävänsaaressa 1.–3. heinäkuuta, mutta pitkittyneen koronapandemian vuoksi Provinssia ei tänäkään kesänä voida järjestää.  

Ruisrock

Ruisrockin virallisella Facebook-sivulla kerrottiin torstaina 15. huhtikuuta, että festaria ei järjestetä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi.

– Ruisrock on yli 50 vuotta koonnut ihmiset yhteen kokemaan ikimuistoisia elämyksiä. Tähän ei nykyisessä epävarmassa tilanteessa ole kuitenkaan edellytyksiä, joten särkynein sydämin joudumme perumaan kesän festivaalin.

Tuska Festival

Ilosaarirock

Ilosaarirock järjestetään seuraavan kerran 15.–17. heinakuuta vuonna 2022. Kuten muillakin peruuntuneilla festivaaleilla, myös Ilosaareen aiemmin hankitut liput jäyvät sellaisenaan myös kesällä 2022.

– Me suuntaamme katseemme jo ensi kesään, mutta sitä ennen Ilosaarirockin viisikymppisten juhlinta jatkuu, kuten se alkoikin – turvallisesti etänä, yhdessä teidän kaikkien kanssa, Ilosaarirockin tiedotteessa kirjoitetaan.

Rockfest

Rockfestiä juhlitaan ensi vuonna Hyvinkäällä.

– Tässä kohtaa kevättä joudumme massiivisen, runsaasti kansainvälisiä artisteja sisältävän festivaaliohjelmistotuotannon osalta kääntämään katseet suoraan kesään 2022, tiedotteessa kerrottiin.

Raumanmeren juhannus

– Olimme loppuun asti toiveikkaita ja kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja festivaalin mahdollistamiseksi turvallisesti ja vastuullisesti. Meidän on kuitenkin nyt todettava taistelun olevan vielä kesken ja nöyrryttävä, että näissä olosuhteissa ei pystytä järjestää RMJ’n arvoista tapahtumaa, festivaalin tuotantopäällikkö Jonna Myllykangas toteaa.

Sideways

Kesän ensimmäinen iso festivaalitapahtuma Sideways ilmoitti peruuntumisestaan jo maaliskuussa. Syyksi tapahtuman järjestäjät kertoivat kesäkuun loppuun asti voimassa olevan tanssi- ja laulukiellon.

Suviseurat

Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma Suviseurat oli tarkoitus järjestää Reisjärvellä 2.-5.7.2021. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) tiedotti kuitenkin, että tapahtuma toteutetaan verkon ja radion kautta alkuperäisen aikataulun mukaan.

Hellfire

Hellfire-metallifestivaali peruuntuu Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Tapahtumaan ostetut liput voi palauttaa lippukauppoihin 16.6.2021 mennessä.

Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kesäfestivaalia oheistapahtumineen ei järjestetä tänä vuonna vallitsevan koronatilanteen vuoksi, tiedottaa tapahtuma. Myös Tangolaulukilpailu perutaan tältä vuodelta.

Flow Festival

Helsingin Suvilahdessa vuosittain järjestetty Flow Festival perutaan kesältä 2021. Seuraava Flow Festival järjestetään 12.-14.8.2022 Helsingin Suvilahdessa.

Erikoislähetys: Millä keinoin kulttuuriala voidaan pelastaa? Nyt puhuvat alan edustajat – katso tunteikas lähetys


Lue myös:

    Uusimmat