Mainos

Katsastustilastot julki: Näissä autoissa on eniten vikoja

A-Katsastus julkaisi viime vuoden henkilöautojen malli- ja merkkikohtaisen hylkäystilaston.

Vuonna 2009 käyttöön otettujen eli viime vuonna ensimmäistä kertaa katsastuksessa käyneiden autojen kärjessä vähävikaisuudellaan on Audi Q5 -katumaasturi. Auton hylkäysprosentti oli nolla.

Toisena listalla on Honda Jazz, joista hylättiin 0,47 prosenttia. Kolmantena on Toyota Verso, joiden hylkäysprosentti on 0,51.

Vuonna 2009 käyttöön otetuista autoista eniten vikoja oli Mercedes-Benz Sprinter-mallissa, joista hylättiin katsastuksessa peräti 17,5 prosenttia.

A-Katsastus katsasti vuonna 2012 noin 830 000 henkilöautoa. Tilastoissa ovat mukana ne autot, jotka on otettu käyttöön vuosina 1996–2007 tai 2009, ja joiden mallista on katsastettu vähintään sata kappaletta. Tilastosta käy ilmi myös autojen keskimääräinen matkamittarilukema.

Katsastustoimiston mukaan merkittävin muutos viidessä vuodessa on ruostevaurioiden väheneminen. Kun vielä ensimmäisissä, vuonna 2009 julkaistuissa tilastoissa alustan ja korin vikojen osuus oli 6,8 %, oli vastaava osuus viime vuonna enää 4,7 %. Tämä siitäkin huolimatta, että ajoneuvojen keski-ikä on noussut samana aikana 11,4 vuodesta 12,1 vuoteen, ja havaittujen vikojen määrä sataa katsastusta kohti on lisääntynyt 111 viasta 114 vikaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.