Katkeraa kiekkopuhetta – näin Venäjällä reagoitiin IIHF:n päätökseen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti keskiviikkona, etteivät Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet osallistu kansainvälisiin tapahtumiin kaudella 2023–2024. Venäjällä päätös otettiin vastaan tyrmistyneenä.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin jääkiekon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta viime vuonna sen jälkeen, kun Venäjä Valko-Venäjän tukemana hyökkäsi Ukrainaan. Myös Venäjälle keväälle 2023 myönnetyt miesten MM-kisat siirrettiin, ja kisat pelataan toukokuussa Tampereella ja Riiassa.

Keskiviikkona IIHF päätti, ettei maita nähdä kilpailuissa tulevalla kaudellakaan. Päätöksen mukaan maiden paluu aiheuttaisi turvallisuusuhan pelaajille, virkailijoille ja kannattajille.

Venäjällä päätöstä ei sulatettu. Maan jääkiekkoliiton mukaan keskiviikkona tehty päätös sotii MM-kilpailuiden henkeä vastaan.

– MM-turnauksessa kilpailevat planeetan vahvimmat urheilijat ilman kansallisuuteen tai etnisyyteen liittyvää syrjintää, liitto totesi tiedotteessaan.

– Venäjä on yksi maailman johtavista jääkiekkomaista, se on kärkeä niin mestaruuksien kuin mitalienkin määrässä kaikista merkittävimmissä kansainvälisissä turnauksissa.

Liitto totesi tiedotteessaan jatkavansa kaikkia mahdollisia toimia palauttaakseen Venäjän maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

– Venäjän maajoukkueen sulkeminen MM-kilpailuista ja muista kilpailuista vetoamalla teennäisesti osallistujien turvallisuuteen, on päätös, joka ei ole rakentava eikä hyödyllinen jääkiekkomaailmalle.



Lue myös:

    Uusimmat