Kansainvälinen jääkiekkoliitto teki päätöksen Venäjän tilanteesta

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti keskiviikkona, että Venäjä ja Valko-Venäjä ovat sivussa kansainvälisestä toiminnasta myös kaudella 2023-2024. Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mielestä päätös on ainoa oikea.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet sivussa kansainvälisistä ympyröistä Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa. Sveitsi on tällä kaudella korvannut Venäjän perinteikkäällä Euro Hockey Tourilla.

Viime kevään MM-kisoissa Itävalta ja Ranska olivat Venäjän ja Valko-Venäjän tilalla. Tämän vuoden MM-kilpailut piti alun perin pelata Venäjän Pietarissa, mutta se menetti kisaisännyyden viime vuoden huhtikuussa. MM-kilpailut järjestetään Venäjän sijasta Suomessa ja Latviassa.

– Päätös on ainoa oikea. Suomen jääkiekkoliitto on koko hyökkäyssodan ajan ollut sitä mieltä, että Venäjä ja Valko-Venäjä tulee toistaiseksi sulkea kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela totesi liiton tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat