Lähde: Ferrarin uudesta F1-autosta leviää nyt hurja huhu

Uusi F1-kausi käynnistyy maaliskuussa Bahrainissa. Aloituksen yhteydessä mielenkiinto kohdistuu siihen, että mitkä tallit ovat löytäneet lisää vauhtia ajokeistaan. Nyt Ferrarin uudesta menopelistä leviää hurjia huhuja.

Ferrari säväytti jo viime kauden talvitesteissä, mikä antoi viitteitä siitä, että se on onnistunut uuden auton suunnittelutyössä, valtavien sääntömuutosten keskellä.

Väkevä vauhti jatkui F1-kauden alkuvaiheilla, kun Ferrarin Charles Leclerc voitti kaksi ensimmäisistä kolmesta kisasta.

Ferrari oli suosinut nopeutta, mikä näkyi raa'alla tavalla luotettavuussektorilla.

– Panostimme oikein kunnolla suorituskykypuoleen, koska tiesimme, että moottoreiden kehitystyö jäähdytetään neljän kauden ajaksi. Luotettavuuspuolta ehti vielä myöhemmin hioa kuntoon, vielä viime kaudella Ferrarin tallipäällikkönä toiminut Mattia Binotto myönsi.

Nyt Italian Maranellossa kuuluu kummia. Italialaisen Formula1a.uno-sivuston ”erittäin luotettavien” lähteiden mukaan Ferrarin kauden 2023 auto on sekunnin nopeampi kuin sen edeltäjänsä.

Eikä siinä vielä kaikki.

Samaisen raportin mukaan Ferrari olisi löytänyt peräti 30 hevosvoimaa lisää moottoripuolelle.

Mikäli Ferrari on pystynyt kehittämään voimalähdettään, on se hyvä uutinen muun muassa Valtteri Bottaksen edustamalle Alfa Romeolle, joka käyttää Ferrarin moottoreita.

Ferrari menetti viime kaudella sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruushaaveet luotettavuusongelmien ja töppäilyiden keskellä. Red Bull harjasi kaiken, kun valmistajien tittelin lisäksi Max Verstappen oli kuskien kunkku.

Uusi F1-kausi pyörähtää käyntiin 5. maaliskuuta Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja