Mainos

Katainen: Venäjän avautuminen hyödyttää Suomea

Moskovassa vierailleella Kataisella on tuomisenaan hyviä uutisia paitsi investoijille myös rekkakuskeille. Kataisen mukaan presidentti Putin luvannut jouhevoittaa tullin toimintaa.

Moskovassa vierailulla oleva valtiovarainministeri Jyrki Katainen on tavannut venäläisen kollegansa Aleksei Kudrinin. Valtiovarainministereiden keskusteluissa käsiteltiin muun muassa Venäjän taloudellista tilannetta ja kansainvälisiä rahoituslaitoksia.

MTV3:n Huomenta Suomen tavoittama Katainen totesi, että Venäjän taloudellinen avautuminen on väistämätöntä.

- Venäjä tarvitsee suuria ulkomaisia investointeja ja tämä on hyvä uutinen myös suomalaisille yrittäjille ja yrityksille. Aika näyttää kuinka vapaa ja avoin Venäjästä tulee investoijille, Katainen arvioi.

Kataisen mukaan Kudrin oli perustellut Venäjän investointien tarvetta maan talouden ja teollisuuden monipuolistamisella.

Vapaita tuulia ei ulkomaalaisille sijoittajille ole kuitenkaan odotettavissa kaikilla aloilla.

- Venäjällä on strategisia intressejä tietyillä aloilla. Valtio haluaa varmasti pitää merkittävän omistusosuuden energiatuotannossa, Katainen ennustaa.

Kataisen ja Kudrinin keskusteluissa sivuttiin myös itärajan rekkajonoja. Kataisen mukaan presidentti Putinin taholta on luvattu jouhevoittaa Venäjä tullin toimintaa.

- Tällä hetkellä on seitsemän viranomaista, jotka tullin puolella toimivat. Niitä on luvattu vähentää kahteen, Katainen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.