Mainos

Katainen: Suomi tarvitsee maahanmuuttajia

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen korostaa, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia.

Hän muistuttaa Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa, että meidän nykyisten suomalaisten työpanos ei yksin riitä hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamiseen.

- Hyvinvointi syntyy vain työstä, ja siksi jokainen Suomeen työhön tuleva on erittäin lämpimästi tervetullut, hän tiivistää.

Hän kuitenkin ilmoittaa jakavansa lähes jokaisen suomalaisen kanssa käsityksen, että pakolais- ja turvapaikanhakijan statusta ei saa käyttää väärin. Väärin perustein hakevat vievät käsittelyaikaa ja -paikkoja todellista ja suurempaa hätää kärsiviltä.

Kärjistäminen karhunpalvelus politiikalle

Kataisen mielestä maahanmuutto on myönteinen asia. Niihin liittyvät ongelmat ovat kuitenkin sen verran yksityiskohtaisia, että niistä ei pitäisi puhua ympäripyöreästi.

Kuitenkin Katainen pitää tärkeänä, että keskusteluun maahanmuuton ja kulttuurien kohtaamisen ongelmista suhtaudutaan suvaitsevaisesti. Vain siten voidaan ryhtyä hoitamaan erilaisia ongelmia.

- Me teemme karhunpalveluksen koko maahanmuuttopolitiikallemme, jos annamme keskustelun puutteen kärjistää ongelmia entisestään, hän kirjoittaa.

Katainen joutui viime viikolla puuttumaan yhden kokoomuslaisen eurovaaliehdokkaan vaalimainokseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.