Mainos

Katainen: Leikkauksia ja veronkorotuksia tehtävä

Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan budjettiriihessä sovitut veronkorotukset ja leikkaukset ovat välttämättömiä velkaantumisen katkaisemiseksi.

Ensi vuoden budjetti on seitsemän miljardia euroa alijäämäinen, joka katetaan ottamalla lisää velkaa. Kataisen mukaan velkaantuminen on kuitenkin tarkoitus taittaa kaikissa olosuhteissa.

– Helpolla ei päästä. Joudumme tekemään velkaantumisen taittumisen puolesta leikkauksia ja veronkorotuksia. Mutta ne pitää vaan tehdä, jotta Suomesta ei tule kriisimaata. Suomalaiset ovat aina osanneet hoitaa talousasiansa.

Velkaantumisen taittamisen ohella hallitus satsaa erittäin vahvasti kasvuun. Tähän Kataisella on yksi lääke ylitse muiden.

– Parasta oikeastaan mitä voimme tehdä kasvun eteen tällä hetkellä, on löytää ratkaisu eurokriisiin. Eli jos se talttuu, kyllä kasvu siitä viriää.

Mikä budjettikiista?

Kataisen mukaan vääntö budjettiriihessä ei ollut läheskään niin myrskyisää kuin julkisuudessa on näyttänyt.

Esimerkiksi julkisuudessa näkynyt kiistely vanhuspalvelulain ympärillä on Kataisen mukaan antanut täysin väärän kuvan keskustelusta, jota on käyty hallituksen sisällä.

– Toisinaan kun katsoo uutisia tai lukee lehtiä, niin tuntuu ettei ole ollut samoissa kokouksissa. Mutta se on ihan luonnollista, että eri ideologioista tulleet esitykset joskus ottavat yhteen. Joskus niistä väännetään, mutta meillä on tapana myös sopia.

Katainen toteaakin, että hallituksen sisäinen luottamus on huomattavasti vahvempi kuin aikaisemmin.

– Meillä oli itse asiassa koko budjetin yksityiskohdat jo hyvissä ajoin melkeinpä kokonaisuudessa valmiit. Sitten vaan haluttiin tämän vanhuspalvelulain yksityiskohdat sopia - ja niistäkin sovittiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.