Kasvot ruhjeilla, silmä muurautui umpeen: Autoilija törmäsi pyöräilemässä olleeseen Jussiin ja pakeni paikalta Vantaalla – "Vaikea uskoa, ettei hän huomannut"

Helsinkiläinen Jussi Tapio jäi ihmettelemään autoilijaa, joka törmäsi häneen perjantaina Korsossa ja poistui paikalta.

Jussi Tapio oli ylittämässä risteystä suojatiellä pyörällä, kun hän näki auton lähestyvän lujaa vauhtia.

– Risteykseen tullessani autoa ei näkynyt. Suojatiellä havaitsin, että sieltä tulee auto lujaa. Ajattelin, että se väistää, mutta ei väistänyt. Auto töytäisi pyörääni ja lensin kasvoilleni liikenteenjakajaan, Tapio kertoo.

Autoilija ei pysähtynyt paikalle. Tapion kasvoihin tuli ruhjeita ja silmä muurautui umpeen. Hänen pyöränsä runko ja kypärä halkesivat ja vaatteita repeytyi. 

– Paikalle sattui pyörällä liikkunut nainen, joka pysähtyi ja kysyi, olenko kunnossa. Soitin hätäkeskukseen ja sitten vaimolleni, joka tuli paikalle ja vei minut sairaalaan.

Jussi Tapio toivoisi ajajan ilmoittautuvan. Hänen havaintojensa mukaan paikalta poistunut auto oli maasturi.

– Halusin tuoda tapahtuman esille muun muassa sosiaalisessa mediassa, koska toivoisin enemmänkin keskustelua siitä, ettei pyörään törmänneen tulisi poistua paikalta. 

– Oma törmäykseni törmäys oli sen verran kova, että minun on vaikea uskoa, ettei hän olisi huomannut törmäystä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että pyöräilijään perjantaina Korsossa törmännyttä autoilijaa ei ole vielä tavoitettu. Rikoskomisario Anne Tuomisto sanoo, ettei ole yleistä, että autoilija poistuu vastaavissa tapauksissa  paikalta.

– Ne tapaukset ovat vähemmistössä, että pyöräilijään törmännyt autoilija poistuisi paikalta. Tieliikennelakikin velvoittaa auttamaan.

– Toisinaan on käynyt niin, että isolla ajoneuvolla ajanut ei ole huomannut törmäystä. Mutta tosiaan, yleistä se ei ole, Tuomisto toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja