Runsaasti kasviksia sisältävä ruokavalio lisää piereskelyä, mutta siitä ei pidä huolestua – päinvastoin. Uuden tutkimuksen mukaan kasvisten syömiseen liittyvä piereskely on seurausta hyvien suolistobakteerien määrän kasvusta.
Kasvisten lappaminen lautaselle voi tunnetusti aiheuttaa piereskelyä, kun ruoan sisältämät kuidut ja muut imeytymättömät hiilihydraatit kulkeutuvat paksusuolen bakteerien ravinnoksi. Vaikka suolikaasuja hävetään, kannattaisi kasvisten käytön lisäämiseen liittyviä pieruja pitää hyvänä asiana.
– Länsimainen ajatus siitä, että piereskely on huono merkki, on täysin väärä. Piereskely on (suurimmassa osassa tapauksia) merkki terveellisestä ruokavaliosta ja terveestä paksusuolesta, australialainen ravintofysiologi ja ravitsemusterapeutti Rosemary Stanton sanoo New Scientist -lehdelle.
Stantonin sanomaa vahvistaa uusi espanjalaistutkimus, jossa havaittiin, että terveydelle hyväksi tiedetty Välimerellinen ruokavalio seitsenkertaisti pierujen määrän verrattuna terveydelle haitalliseen länsimaiseen ruokavalioon.