Mainos

Kaskeala: Lapin sotilaslääni lakkautetaan

Puolustusvoimien komentajan Juhani Kaskealan mukaan Lapin sotilasläänin esikunnan tehtävät siirretään Rovaniemelle ja Sodankylään. Sotilasläänin lakkauttaminen vaikuttaa 66 henkilön töihin.

Juhani Kaskeala

Lapin sotilaslääni lakkautetaan, sanoo puolustusvoimien komentaja amiraali Juhani Kaskeala. Kaskeala puhui alueellisella maanpuolustuskurssilla Saariselällä. Asiasta kertoi Yleisradion Lapin uutiset.

Sotilasläänin esikunnan tehtävät siirretään Rovaniemellä Lapin ilmatorjuntarykmentille ja Jääkäriprikaatille Sodankylään. Sotilasläänin lakkauttaminen vaikuttaa 66 henkilön työtehtäviin.

Lapin sotilasläänin lakkauttamiselle ei ole annettu tarkkaa aikataulua. Lakkauttaminen liittyy Puolustusvoimien organisaation ja johtamisjärjestelmän uudistamiseen, jonka on tarkoitus olla valmis vuonna 2008.

- Kun puolustusvoimien sodanajan määrävahvuus on tällä hetkellä 490 000 miestä, laskee se 35 0000:een vuoteen 2008 mennessä. Samalla aluehallinnon kaksiportaisesta järjestelmästä siirrytään yksiportaiseen ja maavoimille perustetaan oma puolustushaaraesikunta, joka johtaa maavoimien joukkoja. Nykyisin niitä johtavat kolme maanpuolustusaluetta. Tällä puolustusvoimat haluaa huolehtia tarkoituksenmukaisesta läsnäolosta maamme eri osissa, Pääesikunnan apulaistiedotuspäällikkö Marko Luotonen kertoi STT:lle.

Meri- ja ilmavoimilla on jo omat puolustushaaraesikuntansa. Puolustusvoimien alueorganisaatioon kuuluu tällä haavaa kaksi porrasta, maanpuolustusalueet ja sotilasläänit. Suunnitteilla olevat muutokset esitetään valmisteilla olevassa vuoden 2004 puolustuspoliittisessa selonteossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.