Käsismaajoukkueen roudari on Hurriganes-veteraani

Suomen käsipallomaajoukkueen pelaajalista on mahtavampi kuin minkään toisen suomalaisen palloilujoukkueen. Vai mitä muuta voi sanoja listasta, jonka alalaidassa piilottelee "roudari Kauko Kelkka"?

Keskiviikkona roudari Kelkka näki Zagrebissa, miten Kroatian jättiläiset talloivat Suomen EM-karsinnan avausottelussa 39-20 (20-10).

- Tässä oli ammattilaiset vastaan amatöörit. Kun ensin näin vastustajat, mietin että pelataanko me nyt koripallojoukkuetta vastaan, roudari Kelkka kertoi puhelimitse löylytyksen tauottua.

Maajoukkueen pelaajalistassa Kelkalle on listattu maalisarakkeeseen huima luku, 68.

- No just joo, hellurei. Se on mun ikä, Kelkka naureskeli.

Kroatiankin kokoonpanossa oli kovia miehiä. Punapaitainen päävalmentaja Lino Cervar on istunut yhden kauden Kroatian parlamentissa.

Roudari Kelkka oli silti ylivoimaisesti kovin käsipallo-ottelua keskiviikkona seuranneista herroista. Hänen roudarinuransa nimittäin alkoi aikoinaan Suomi-rockin raivotrion Hurriganesin kanssa.

- Olin ajamassa Otaniemessä ja mulla loppui bensa. Siihen tuli Cadillac, se oli Cisse Häkkinen. Haettiin gasoa ja sitten mä sanoin, että miten voisin korvata, mulla on kotona viskipullo. Hei, missä sä asut? Siitä se lähti.

One two three

Hurriganesin päällikön Remu Aaltosen matkassa saattoi joutua mihin vain. Vuonna 1978 ilmestyneelle Hurriganesin Hanger-levylle Kelkka pääsi jopa laulamaan. Levyn kanteen esittäjäksi kirjoitettiin Mambo.

- Olin viemässä Cisselle lottokuponkia, kun Remu sanoi, että aina sä möykkäät, nyt meet studioon laulamaan. Mä sanoin että mitä laulan, Remu sanoi ihan mitä vaan, tossa on mikki, anna palaa.

Son of Falcon Eddie -kappale irtoaa vieläkin puhelimitse Zagrebista.

- One two three, what happen now, I say to you, who are you, oon Falcon Eddie, Kelkka vetäisee.

- Sit se tuli vielä levylle. Mä olin ihan että jumalauta.

Käsipalloroudariksi Kelkka siirtyi aikoinaan Kiffenissä, jossa hän jätti ensimmäisen lajinsa jalkapallon. Kiffenistä hän eteni poikien maajoukkueen kautta miesten maajoukkueeseen.

- 25 vuotta on lennetty melkosen matalalla, Kelkka naurahtaa 204 maaottelun roudauskokemuksella.

- Ei meillä ole sellaisia enää pro-pelaajia kuten Mikke Källman ja Jan Rönnberg aikoinaan. Tästä puuttuu sellainen kapellimestari. Nää on nuoria kundeja vielä, pallo on heillä itsellään.

Kelkka tietää, miten suomalaiset voivat saavuttaa Kroatian tason.

- Jos haluaa tulla kovaksi, täytyy lähteä lauantai-iltana juoksemaan, eikä diskoon.

(MTV3-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja