Mainos

Karu isku Lumia-puhelimille: Liian pieni käyttäjäkunta Angry Birdsille

Megasuositun Angry Birds -linturitsapelin uusin avaruuteen sijoittuva osa jää pelaamatta Windows Phone -puhelimien käyttäjiltä.

Kyseessä on takaisku matkapuhelinjätti Nokialle, joka on siirtynyt käyttämään Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää luureissaan.

Miksi sitten suomalainen peliyhtiö Rovio ei tee uudesta "Angry Birds Space" -pelistään versiota Lumia-puhelimiin? Vastaus on yksinkertainen, mutta karu: Ei kannata taloudellisesti.

Rovion markkinointipäällikkö Peter "Mighty Eagle" Vesterbacka kertoo talousuutistoimisto Bloombergille, että Windows Phonea varten pelin koodi pitäisi kirjoittaa kokonaan uudelleen. Tämä on Rovion mukaan liian suuri sitoumus, vaikka Angry Birds onkin suosituin peli Windows Phonen sovelluskaupassa.

Vesterbackan mukaan Windows Phone -versio vaatisi käyttäjämääräänsä nähden liian suuria satsauksia.

- Applen iOS ja Googlen Android ovat selvästi muita alustoja suositumpia. Me kyllä haluamme olla kaikkien laitteiden näytöillä, mutta meidän on mietittävä pienemmistä alustoista koituvia kustannuksia, toteaa Vesterbacka.

Bloombergin verkkosivuilla arvioidaan, että Nokian voi olla nyt hankalampaa houkutella erityisesti pelaamisesta innostuneita nuoria asiakkaita.

Päivitys juttuun: Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed kumosi myöhemmin Vesterbackan puheet ja ilmoitti, että Angry Birds Space -peli tulee sittenkin myös Windows Phone -puhelimiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.