Kartanlukija Jakke Honkanen lopetti MM-tasolla

Ralliautoilun parissa 35 vuotta työskennellyt kartanlukija Jakke Honkanen ilmoitti Saksan MM-rallin jälkeen lopettavansa uransa lajin korkeimmalla tasolla.

Viimeiset pari vuotta Honkanen on kisannut Toni Gardemeisterin kartturina. Hän aikoo vaihtaa maailman rallivarikkojen kiertämisen perhe-elämään.

- Aika haikea olo on. 35 vuotta tuli täyteen moottoriurheilun parissa kilpailemista. Toisaalta on helpottunut olo, kun voi aloittaa normaalin elämän perheen ja lasten parissa, Honkanen kertoi MTV3:n rallilähetyksessä.

Viikonlopun Saksan kisassa pari Gardemeister/Honkanen sijoittui seitsemänneksi.

- Nyt en ajattele tuota seitsemättä sijaa yhtään. Mietin tätä koko aikaa, mitä olen saanut olla kilpailemssa. Olen kisannut rallia 31 eri maassa, MM-rallia 11 eri kuljettajan kanssa 4-5 eri kielellä. Vuosien varrella on ollut monta uskomattoman hienoa hetkeä, Honkanen muisteli.

Saksassa yksityistallin Citroenilla ajaneella Gardemeisterilla ei ole ensi kaudeksi kuljettajasopimusta, mutta varikkohuhut ovat viemässä miestä MM-sarjaan tulevan Suzukin rattiin.

- Nyt oli semmoinen hetki, että oli hyvä tilanne hypätä pois. Tonilla on nyt hyvin aikaa hakea kartturia ensi vuodeksi, Honkanen perusteli.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja