Kari Tapio kuoli sairauskohtaukseen

Iskelmälegenda Kari Tapio on kuollut. Tapion sydän petti eilen puoli seitsemältä illalla.

Kari Tapion pojan Joona Jalkasen mukaan Kari Tapio oli palaamassa taksilla edellisyön juhlista kotiinsa Espoon Haukilahteen. Jalkanen kertoo, että hänen isänsä oli nukahtanut taksiin. Kotipihalla häntä yritettiin elvyttää, mutta turhaan.

Tapio syntyi 22. marraskuuta vuonna 1945 Suonenjoella.

Kari Tapion läpimurto tapahtui lähes 40 vuotta sitten

Kari Tapion läpimurto tapahtui vuonna 1976, singlellä "Laula kanssain". Tämän jälkeen hän levytti muun muassa kappaleet "Viisitoista kesää" ja "Kaipuu".

Hänen tunnetuimpiin hitteihin kuuluvat mm. kappaleet "Olen suomalainen" ja "Myrskyn jälkeen". Uusin hitti on nimeltään "Paalupaikka".

Kari Tapion musiikissa kuuluvat kantrivaikutteet. Hänen kappalerepertuaariinsa kuuluukin suomalaisia versioita mm. Johnny Cashin, Waylon Jenningsin ja Kris Kristofferssonin lauluista. Hän on esittänyt coverit myös Hectorin lauluista "Kuinka voit väittää (että yksinäinen oot)" ja "Lumi teki enkelin eteiseen".

Kari Tapion suosio kasvoi vuosi vuodelta. Vuonna 2003 hän vastaanotti Iskelmä-Finlandia-palkinnon. Vuonna 2005 hänelle jaettiin Emma-palkinto vuoden iskelmäalbumi levystä "Toiset on luotuja kulkemaan".

Suomen vuoden 2008 euroviisukarsinnassa Tapio sijoittui toiseksi kappaleella "Valaise yö".

Tapion viimeiseksi albumiksi jäi "Vieras paratiisissa", joka myi kultaa. Hänen suosituin albuminsa on "Myrskyn jälkeen", jota on myyty 115 000 kappaletta.

Toukokuussa Tapio kertoi STT:n haastattelussa, että hänen lauluäänensä ei ole koskaan ollut paremmassa kunnossa. Yksi asia häntä harmitti. Tapio sanoi, että nykymusiikista puuttuvat usein melodiat.

Tapion esikuviin kuuluivat Tom Jones ja Olavi Virta. Tapio syntyi vuonna 1945 Suonenjoella.

(MTV3 - Wikipedia)

Lue myös:

    Uusimmat