Esa Tikkasen omaisuutta merkittävä summa vakuustakavarikkoon – näin NHL-legenda kertoi rikosepäilystään

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt entisen NHL-jääkiekkoilijan Esa Tikkasen omaisuutta vakuustakavarikkoon. Tikkasta epäillään törkeästä veropetoksesta.

Käräjäoikeus määräsi tiistaina poliisin vaatimuksesta Tikkasen omaisuutta pantavaksi vakuustakavarikkoon enintään 168 310 euron edestä.

Poliisi epäilee Tikkasta törkeästä veropetoksesta. MTV Urheilun tavoittama ex-pelaaja kertoi asian taustoista toissa viikolla. Tikkanen kiisti rikoksen.

– Tällainen prosessi on menossa. En ole syyllistynyt rikokseen. Kyseessä on verottajan kanssa eri näkemys tilanteesta. Kysymys on ulkomailta tulleiden rahojen verotuskohtelusta, Tikkanen sanoi.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan vakuustakavarikko on voimassa toistaiseksi. Se on purettava, ellei syytettä tapauksessa nosteta neljän kuukauden kuluessa.

Vuonna 2005 pelaajauransa lopettanut Tikkanen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä jääkiekkoilijoita. Pitkän NHL-uransa aikana Tikkanen pelasi 877 runkosarjan ottelua ja keräsi niissä 630 tehopistettä. Stanley Cup -voittoa Tikkanen juhli viisi kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat