Mainos

Kansantanssin suosio kasvaa

Kansantanssin suosio on lisääntynyt etnomusiikin suosion myötä.

Taiteiden yön esitys

Kansantanssin suosio ei ole taantunut viime vuosina, vaan päinvastoin kasvanut etnomusiikin suosion myötä. Perinteisiin tanssimuotoihin on tullut piristäviä lisämausteita eri puolilta maailmaa. Näin myös katrilliin, jonka kansanmusiikin keskusliitto on valinut vuoden teemaksi. Tämän vuoden tarkoitus on nostaa katrilli jälleen tunnetuksi. Lähtölaukaus saadaan tänä viikonloppuna 2000:n tanssijan Folklandia-risteilyltä.

Katrilli oli 1800-luvulla kaikkien suomalaisten suosikkitanssi.

-Reilu 100 vuotta takaperin suurin osa suomalaisista tunsi katrillin. Katrilli tuli Suomeen 1700-luvun loppupuolella ja sitten 1800-luvun puolivälissä niistä tuli todellisia muotitansseja, kertoo kansantanssitutkija, FT Petri Hoppu.

Perinteinen katrilli tuo mieleen hieman väärän kuvan kansantanssin suosiosta. Harrastus ei ole vanhanaikaista tanhuamista, vaan kansantanssijoita on ympäri maata, kertoo Hoppu.

-Kansantanssi on harrastuksena hyvin laaja Suomessa eli sitä on kaikkialla Suomessa ja verrattuna moneen muuhun tanssilajiin se on edelleenkin suosittu.

Maailmanmusiikin suosio ja kotimaiset Värttinä- ja muut yhtyeet ovat nostaneet kansantanssinkin suosiota ja tuoneet siihen uusia virikkeitä meiltä ja muualta. Esimerkiksi Tsuumi-kansantanssiyhtye yhdistelee perinteisiä materiaaleja uuteen.

-Kun perinteiseen lisätään vähän uutta saadaan nykyihmisille katsojille uutta ja mielenkiintoista seurattavaa, kertoo Salla Korja-Paloniemi Tsuumista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.