Mainos

Kansa keventäisi verotusta julkisilla säästöillä

Suomalaiset olisivat tuoreen selvityksen mukaan valmiita tinkimään vaikkapa sosiaaliturvasta veronkevennysten hyväksi. Veronmaksajien keskusliiton teettämässä kyselyssä yli 60 prosenttia haastatelluista säästäisi valtion menoissa, jotta veroja saataisiin alas.

Suomalaiset ovat myös vakuuttuneita, että veronkevennykset rahoittavat itse itsensä. Yli 80 prosenttia haastatelluista katsoo, että verojen alentaminen parantaa työllisyyttä ja sitä kautta lisää valtion verotuloja. Taloustutkimus haastatteli kuukausi sitten reilua 1000 suomalaista veromielipiteistä.

Veronmaksajien keskusliitto kiirehtiikin uusia veronkevennyksiä. Veronmaksajien toimitusjohtajan Teemu Lehtisen mukaan viime vuosien tilastot todistavat, että verotuksen keventämisellä on myönteisiä vaikutuksia koko kansantalouteen. Veronalennukset kasvattavat kysyntää, mikä edelleen edistää uusien työpaikkojen syntyä.

Veronmaksajien keskusliiton teettämästä mielipidekyselystä selvisi myös se, että peräti neljä viidestä alle 35-vuotiaasta uskoo sosiaaliturvan varassa elämisen olevan usein kannattavampaa kuin työnteon. Vastaajista 68 prosenttia katsoi, että työnteon kannattavuutta voisi jossain määrin lisätä verotusta keventämällä ja sosiaalietuuksia pienentämällä. Työttömistäkin näin ajatteli runsas puolet.

Veronmaksajajien keskusliitto viettää tänään taksvärkkipäivää. Liiton mukaan tähän päivään saakka keskivertosuomalainen on vain maksanut veroja, ja vasta loppuvuoden palkka jää käteen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.