Mainos

Kännyköillä heroiinia

Venäläistä vaihtokauppaa: Pietarista tuotu heroiini vaihtui varastettuihin suomalaiskännykköihin

Espoon poliisin huumerikosyksikkö on saamassa päätökseen laajan rikostutkimuksen, jonka vaiheita käsitellään kevään aikana sekä Helsingin että Vantaan käräjäoikeuksissa. Venäläisnuoret kävivät Suomessa heroiinikauppaa, jossa Pietarista salakuljetettu aine maksettiin Suomessa varastetulla tavaralla: kännyköillä, autoradioilla ja kannettavilla tietokoneilla.
Jutun jäljille päästiin, kun poliisi nappasi kaksi heroiinikoukussa ollutta nuorta, jotka varastivat autoista arvotavaraa. Varastetut tavarat vaihdettiin Pietarista tuotuun heroiiniin, jota välitti kaksi eri heroiiniliigaa.

Heroiinikaupan maksuksi anastettiin yli 200 kännykkää, yli 300 autostereota ja noin 20 kannettavaa tietokonetta. Tavarat toimitettiin Pietariin tai Tallinnaan. Juttuun on sekaantunut noin 60 henkilöä, joista enin osa on venäläisiä tai virolaisia. Tutkintaan ovat osallistuneet monet suomalaiset poliisipiirit sekä Venäjän viranomaiset, jotka johtavat tutkimuksia Pietarissa.
Heroiinikauppaa pyöritti kaksi eri liigaa. Heroiinin salakuljetus alkoi viime vuoden keväänä ja jatkui joulukuun alkuun, jolloin poliisi teki ensimmäiset iskunsa. Tammikuussa löytyi kolmaskin heroiiniliiga. Se oli aloittanut toimintansa niihin aikoihin, kun poliisi teki ensimmäiset kiinniottonsa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.