Kangaspinssi piristää asun myös naistenpäivänä

Kansainvälisenä naistenpäivänä huomioidaan vaimoja, tyttöystäviä ja työkavereita, miksei myös ystävättäret toinen toisiaan. Hemmottelusta käy pieni muistaminen postikortin kyljessä. Kangaspinssi on kevyt ja uniikki lahja ystävättärelle lähetettäväksi.

Suomessa myytävät pinssikoneet ovat turhan isoja yksittäisten pinssien askartelijalle. Satojen eurojen hintainen pinssikone ei houkuttele, vaan tilalle on keksittävä huokeampi vaihtoehto. Askartelutarvikkeita myyvästä Sinooperista kerrotaan, että heille tulee silloin tällöin pieniä eriä askartelupakkauksia, joilla voi valmistaa pinssejä. Ne ikävä kyllä katoavat hyllystä saman tien. Pieniä pinssikoneita on toisinaan myynnissä myös lelukaupoissa.

Onneksi pinssinhimoinen tuunaaja voi turvautua nettishoppailun rajattomaan maailmaan.

Amazonin myymä The Button Factory (Pinssitehdas) mahtuu romaanin kokoiseen pahvirasiaan ja sisältää kaiken, mitä kangaspinssin tekemiseen tarvitaan: pinssipohjia, kangasmuotin, kangasta ja painokupit. Esimerkiksi Iso-Britannian Amazonista tilattuna The Button Factory maksaa kymmenisen euroa ja postikulut muutaman euron. Tuotteet toimitettiin tosin Saksasta, joten samalla vaivalla ja hyvällä kielipäällä sen voi tilata myös suoraan Saksan Amazonin kautta.

Pinsseihin voi käyttää mitä tahansa ohutta puuvillakangasta, liian paksu kangas ei pinssipohjien väliin mahdu. Muotin avulla kankaasta leikataan sopivan kokoinen pyöreä pala. Kangas asetellaan joustavaan muovivuokaan siten, että reunoilta tursuaa tasaisesti kangasta. Kankaan päälle asetetaan sileä pinssipohja, kankaat reunat käännetään sen päälle ja päällimmäiseksi tulee hakaneulalla varustettu pinssin takapuoli. Takapuoli painetaan etupuoleen kiinni muovisella korkilla ja naps - pinssi on valmis.

Kangasta voi koristella ennen pinssiksi painamista muliinilangoila kirjoen. Kankaaseen voi pistellä auringon, sydämen, naistenpäivänä ajattelemasi ihanan naisen etukirjaimen tai siksak-kuvioita. Jos metallinen pinssipohja kiiltää liiaksi kankaan läpi, voi sen maalata mattapintaiseksi kankaaseen sopivalla sävyllä.

Pinssille voi askarrella oman naistenpäivän kortin tai sen voi kiinnittää valmiiseen postikorttiin. Ennen kirjekuoreen sujauttamista korttiin voi kirjoittaa muistutuksen paitsi vastaanottajan ihanuudesta, myös naisten oikeuksien merkityksestä.

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja