Kanelirinkilät

  • 20-25 kpl
  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia tai voita
  • täyte:
  • 25-50 g margariinia tai voita
  • 2-3 rkl sokeria
  • (2-3 rkl kookoshiutaleita)
  • kanelia
  • voiteluun: munaa
  • pinnalle: raesokeria
  • 1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon (+ 37 C) hiiva. Jos käytät kuivahiivaa lisää se pakkauksen ohjeen mukaan.
  • 2. Lisää suola, kardemumma sekä sokeri ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
  • 3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi noin 35 x 60 cm.
  • 4. Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeria ja kanelia sekä halutessasi kookoshiutaleita.
  • 5. Taita levy kolmeen osaan.
  • 6. Leikkaa levystä taikinapyörällä tai veitsellä noin 1,5 cm:n levyisiä nauhoja.
  • 7. Kierrä nauhat löyhälle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi pellille leivinpaperin päälle. Yhdistä saumakohdat huolella.
  • 8. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
  • 9. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  • 10. Paista leivonnaiset 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.
  • 11. Pakasta ylimääräiset pullat heti kun ne ovat jäähtyneet.

Solmupullat

Valmista pulliksi samalla tavalla kuin kanelirinkilät mutta tee nauhoista solmuja. Paina halutessasi puolikas kirsikka pullan päälle voitelun ja raesokeri koristelun jälkeen.

Tomusokerikuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1,5 - 2 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin paljon, että saat juoksevan kuorrutuksen. Pane kuorrutus muovipussiin ja leikkaa saksilla pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle. Jos pakastit pullia niin koristele ne kuorrutuksella vasta sulaneina ja vähän ennen tarjoilua.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat