Mainos

Kampaamossa yritysvakoilua Kauniaisissa

Helsingin hovioikeudessa on puitu harvinaista yritysvakoilutapausta. Kampaaja anasti entisen työnantajansa asiakasrekisterin.

Helsingin hovioikeus on tuominnut kampaajan yritysvakoilusta sakkoihin ja vahingonkorvauksiin. Nainen otti luvatta haltuunsa Kauniaisissa sijaitsevan kampaamon sähköisen asiakasrekisterin ja lähetti sen edelleen veljelleen sähköpostilla.

Vuosia alalla toiminut kampaaja halusi kertomansa mukaan saada haltuunsa omien vakioasiakkaidensa yhteystiedot sen jälkeen kun kampaamo äkisti lopetti hänen työsuhteensa. Tarkoituksena oli ilmoittaa vakioasiakkaille kampaajan siirtymisestä toisen yrityksen leipiin. Ratkaisuna nainen nappasi luvatta toisen kampaamossa työskennelleen avaimet ja pääsi niillä suljettuun kampaamon myöhään illalla. Hän pääsi kampaamon tietojärjestelmään toimitusjohtajan salasanalla ja lähetti tiedoston 5000 asiakkaasta edelleen veljelleen. Veljen tarkoituksena oli eritellä rekisteristä kampaajan vakioasiakkaiden yhteystietoja ja lähettää ne takaisin kampaajalle.

Kampaamo vaati naiselta yli 30 000 euron vahingonkorvauksia yritysvakoilusta. Kampaamon mukaan naisen kanssa sovittiin suullisesti, että kampaamon asiakkaat ja asiakasrekisteri olivat yhtiön omaisuutta.

Hovioikeuden mukaan kampaajan oli sinänsä hyväksyttävää saada haltuunsa omien asiakkaidensa yhteystiedot. Oikeus kuitenkin katsoi, että teko täytti yritysvakoilun tunnusmerkistön, sillä tiedot päätyivät myös ulkopuolisen, veljen tietoon. Lisäksi nainen jatkoi kampaajana kilpailevan yrityksen palveluksessa, jossa oli hyötyä saaduista asiakastiedoista.

Kampaaja sai maksettavakseen 40 päiväsakkoa, yhteensä 480 euroa. Hovioikeus kumosi näin Espoon käräjäoikeuden aiemman päätöksen, joka hylkäsi kampaajan yritysvakoilusyytteen. Lisäksi nainen joutuu maksamaan kampaamolle vahingonkorvauksia 4000 euroa sekä sen oikeudenkäyntikulut korkoineen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.