Kalle Rovanperä voi tehdä viikonloppuna MM-rallihistoriaa: Jari-Matti Latvala on varautunut menettämään ennätyksensä

Toyotan tallipäällikkönä nykyään toimivasta Jari Matti Latvalasta tuli 13 vuotta sitten MM-rallihistorian nuorin osakilpailuvoittaja. Nyt Latvala on valmistautunut siihen, että hänen alaisuudessaan ajava Kalle Rovanperä siirtää tuon ennätyksen historiaan – mahdollisesti jo tällä viikolla Rovaniemellä.

Rovanperä on WRC-tasolla vielä äärimmäisen kokematon, mutta monet pitävät häntä yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina tulevan viikonlopun kilpailuun. Toyotan auto on osoittautunut nopeilla teillä MM-sarjan parhaaksi, ja Rovanperällä on viime vuodelta tuntumaa Rovaniemen teistä. Lisäksi tiedossa on, että Rovanperä taitaa nopeiden teiden metkut.

Latvala tuntee Rovanperän taidot, mutta hän ei halua asettaa paineita nuoren kuljettajansa hartioille.

– Hänen täytyy nauttia ajamisesta ja siinä kaikki. Tiedämme, että monen asian täytyy mennä nappiin, että voi voittaa MM-rallin. Ja kyllä, niin voi käydä tällä viikolla, Latvala sanoo MM-sarjan verkkosivuilla.

– Olemme nähneet, että Kallelta löytyy vauhtia, ja hän on suomalainen, joten hän pitää nopeista teistä. Hyvä asia on se, että Kalle on suomalainen, eli tiedän ennätyksen pysyvän kotimaassa.

Vaikka Rovanperä ei onnistuisi saavuttamaan uransa avausvoittoa vielä tulevana viikonloppuna, Latvala uskoo, että voitto tulee vielä tämän kauden aikana.

Ja sekin riittäisi hyvin Latvalan ennätyksen rikkomiseen, sillä Rovanperä, 20, on tällä hetkellä lähes kaksi ja puoli vuotta nuorempi kuin Latvala oli voittaessaan Ruotsissa 2008.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja