Kalifornialaiskoulu otti käyttöön sukupuolineutraalit vessat

Ala-aste San Franciscossa on tiedettävästi ensimmäinen yhdysvaltalaiskoulu, joka aikoo vaihtaa kaikki WC-tilansa sukupuolineutraaleiksi.

Yhdysvaltalainen ABC 7 News uutisoi kalifornialaiskoulusta, joka aikoo vaihtaa WC-tilansa sukupuolineutraaleiksi. Yhdysvalloista löytyy jo muun muassa Valkoisessa talosta ja useista kouluista ja yrityksistä sukupuolineutraaleja vessoja, mutta San Fransicossa sijaitseva Miraloman ala-aste on ensimmäinen, joka aikoo vaihtaa kaikki WC-tilansa sukupuolineutraaleiksi.

– Vaihdoimme WC-tilojen kyltit. Emme enää opeta lapsille, että on olemassa poikien ja tyttöjen vessat. Meillä on vain vessat, koulun rehtori Sam Bass sanoo.

Muutokset tehtiin sen jälkeen, kun muutamat vanhemmat ilmoittivat koululle, että heidän lapsillaan ei ole selkeää sukupuolta.

– On lapsia, jotka eivät istu suoraan kumpaankaan sukupuoleen. He ovat saattaneet biologisesti syntyä toiseen, mutta kokevat itse kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen, minkä johdosta WC-tilojen käyttö on heille epämukavaa, sanoo Parent-Teacher Associationin puheenjohtaja Ellen Schatz.

Koulun mukaan uusi järjestely herätti oppilaiden vanhemmissa paljon kysymyksiä.

– Totta kai vanhemmilla oli kysymyksiä, erityisesti liittyen logistiikkaan. En ole kuitenkaan kuullut yhdenkään vanhemman sanovan, että he eivät pidä muutoksesta tai että muutos ei olisi tarpeellinen, Schatz sanoo.

 

Lähde: ABC 7 News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja