Kaisa Mäkäräisen yllätystemppu sinetöi ratkaisun – kivikova kilpakumppani jatkaa uraansa!

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Kaisa Mäkäräiselle niukasti taipunut ampumahiihtotähti Anastasia Kuzmina jatkaa uraansa.

Pääkuvan video maaliskuulta maailmancupin päätöskisasta, jossa Mäkäräinen varmisti kokonaiskilpailun voiton taistelussa Kuzminaa vastaan.

Slovakiaa edustava venäläissyntyinen Kuzmina oli aiemmin vetäytynyt kilpakehistä keväällä 2014, mutta hän palasi takaisin viime syksynä. Nyt hän on päättänyt Mäkäräisen tavoin jatkaa huippu-uraansa.

Mäkäräinen päihitti kuluneella kaudella maailmancupin kokonaiskilpailun voittotaistelussa Kuzminan yllättävien vaiheiden jälkeen vain kolmella pisteellä. Kuzminan kommenttien perusteella tämä sinetöi hänen ratkaisunsa.

– En halua päättää uraani tappioon, joka tapahtui kauden viimeisen kisan viimeisellä kilometrillä, Kuzmina sanoi venäläisen Sport-Expressin mukaan.

Kivikovana ampumahiihtäjänä tunnettu Kuzmina, 33, ei aio osallistua ensi kaudella kaikkiin maailmancupin kisoihin. Hänen päätähtäimenään ei sanojensa mukaan ole kokonaiscupin voitto, vaan Östersundin MM-kisat.

Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa Kuzmina voitti yhteislähdön olympiakultaa ja nappasi hopeaa takaa-ajosta ja normaalimatkalta. Hänellä on yhteensä kolme olympiakultaa ja kolme -hopeaa.

MM-kisoista Kuzmina on saavuttanut yhden hopean ja yhden pronssin.

Lue myös:

    Uusimmat